Tilaa Uutiskirje!

Karjalainen retroilee 1930-luvun ilmoituksella

Karjalaisen joulukansi
Karjalainen otti 1930-luvun jouluilmoituksen uusiokäyttöön.
Ajankohtaiset

Ilmoituskonsultti Petri Makkonen tutki alkuvuodesta vanhoja Karjalaisia löytääkseen kieltolain päättymistä juhlistavan teeman ravintolamainontaa varten, mutta törmäsikin vuosien 1928–32 etusivun jouluilmoitukseen. Vanha ilmoitus otettiin uusiokäyttöön.

– Kaikki retro ja vanha ovat pinnalla. Eikä tämä ole vain ilmoittajille jotain erikoista, vaan näkisin, että lukijatkin pysähtyvät katsomaan.

Ilmoituksessa tonttuorkesteri esittelee karjalaisten yrittäjien joulutervehdyksiä ja mainoslauseita.Karjalainen tarjosi paikkoja lähinnä vakioilmoittajilleen, mutta muitakin pääsi mukaan. Makkosen mukaan tonttuetusivu oli taloudellinen menestys.

– Emme voineet mainostaa mahdollisuutta lehdessä, ettei yllätys menisi pilalle. Yksi ilmoittaja, jolle en olisi osannut paikkaa tarjota, näki sivun pöydälläni ja sanoi, että haluaa tähän ehdottomasti mukaan. Vaatimuksena oli, ettei kuvia, logoja tai väriä saa olla. Tekstin ei tarvinnut olla vanhahtava, mutta monet ilmoittajat kuitenkin tekivät niin.

Karjalainen julkaisi retroilmoituksen etusivullaan 11. joulukuuta.

Muutamaa oman graafikon lisäämää mainospaikkaa lukuun ottamatta sivu mukailee nimiötä myöden 1930-luvun esikuvaansa. Lehti hankki sivun tekstien toteutukseen jopa muutamia tuolloin käytettyjä fontteja.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast