Tilaa Lehti!

Kaleva saa hyväntuulisen pikkuveljen

Ajankohtaiset

Kaleva julkaisee tänään ensimmäisen numeron Kale!-nimistä kaupunkilehteä. Kalevan ”pikkuveljeä” jaetaan Oulun alueella niihin talouksiin, joihin ei tule Kalevaa. Tarkoituksena on houkutella maakuntalehdelle lisää tilaajia.

– Tavoittelemme uusia kohderyhmiä ja haluamme vahvistaa Kalevan asemaa oman alueemme mediana, molempien lehtien päätoimittaja Kyösti Karvonen sanoo.

Kale!:n painos on 30 000 kappaletta, ja se ilmestyy tabloidina kerran viikossa torstaisin. Lehti tahtoo Karvosen mukaan olla hyväntuulinen ja ”ei-ryppyotsainen”.

– Pyrimme irti nykyajalle kovin tyypillisestä negatiivisuudesta.

Kale!:a tekee yksi tuottaja. Sisältöjä ostetaan freelancereilta, ja myös lukijat otetaan mukaan lehden tekoon. Lisäksi lehdessä julkaistaan joitain Kalevan juttuja.

”Tavoittelemme uusia kohderyhmiä ja haluamme vahvistaa Kalevan asemaa oman alueemme mediana.”

– Tämä on samalla näyte isoveljen osaamisesta.

Liiketoimintajohtaja Juha Väyrysen mukaan tavoitteena on luonnollisesti myös lisätä mainostuloja. Lehteä tarjotaan sekä oululaisille että valtakunnallisille mainostajille.

– Lukijapuolella kohderyhmänä ovat 25–45-vuotiaat yhden tai kahden hengen kotitaloudet sekä lapsiperheet Oulu-keskeisesti. Kun tavoitamme tämän joukon paremmin, mainostajat saavat siitä lisäarvoa. Myymme myös hybridipakettia, johon kuuluu Kale!:n kohderyhmä sekä sama ryhmä verkossa, Väyrynen sanoo.

Kale! julkaistaan myös näköislehtenä. Lisäksi Kale! näkyy Kaleva.fi:ssä ja Kalevan sosiaalisen median kanavissa.

Useilla muilla lehdillä on samankaltaisia ratkaisuja: esimerkiksi Helsingin Sanomilla Mesta, Aamulehdellä Moro, Turun Sanomilla TS Kaupunki ja Karjalaisella Perjantainen.

Lisää aiheesta

Kuuntele Virhe – Suomen lehdistön podcast journalismin epätäydellisyydestä

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast