Tilaa Uutiskirje!

Hallitus esittää digi-alvin kevennystä

Sähköisten julkaisujen arvonlisäverotus on alenemassa 10 prosenttiin.

Ajankohtaiset

Hallitus esittää sähköisten julkaisujen arvonlisäveron kevennystä nykyisestä 24 prosentista 10 prosenttiin. Lakimuutos tulisi voimaan 1. heinäkuuta 2019.

Muutoksen myötä sähköisiin julkaisuihin sovellettaisiin samaa alennettua arvonlisäverokantaa kuin painettuihin julkaisuihin.

Muutos koskisi sähköisiä kirjoja ja äänikirjoja, sähköisiä sanoma- ja aikakauslehtiä sekä myös painettujen lehtien irtomyyntiä.

Veronalennuksen ulkopuolelle olisi rajattu julkaisut, jotka ovat kokonaan tai pääasiassa mainontaan tarkoitettuja. Muutos ei myöskään koskisi julkaisuja, jotka sisältävät kokonaan tai pääasiassa musiikki- tai videosisältöjä.

– Alempi verokanta kannustaa sähköisten sisältöjen kehittämiseen ja uuden teknologian käyttöönottoon. Tämä on erinomainen uutinen media-alalle. Suomelle sähköisten julkaisujen alv-kannan yhdenmukaistaminen painettujen kanssa oli tärkeä tavoite, joka saadaan viimein toteutettua, sanoo valtiovarainministeri Petteri Orpo valtiovarainministeriön tiedotteessa.

> Digi-alvin alentamista käsiteltiin Suomen Lehdistön 7/2018 pääkirjoituksessa.

> Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast