Tilaa Uutiskirje!

Ammattijournalismi kunniaan

Sanomalehtiä kaivataan mukaan rakentamaan lehdistönvapaussivustoa.

Ajankohtaiset

 

Haaga Helia Ammattikorkeakoulu on lanseerannut yhteistyökumppaniensa kanssa lehdistönvapaussivuston. Toimittajaopiskelijat tuottavat ja kokoavat sivustolle juttuja, kuvia ja videoita, joissa nousee eri tavoin esiin lehdistönvapauden, keskustelukulttuurin avoimuuden ja moniarvoisuuden tärkeys.

– Nämä ovat yhteisiä asioita, joita voimme journalismin ammattilaisina pitää nyt esillä ja puolustaa aktiivisesti. Ajatus on myös tuoda uudelleen ihmisten tietoisuuteen, mitä ammattijournalismi vaatii ja mikä sen merkitys yhteiskunnassa on, Haaga Helian toimittajakoulutuksen johtaja Anne Leppäjärvi sanoo.

Helsingin Sanomat on tarjonnut sivustolle kotipesän hs.fi:n alta sekä työtilat toimituksestaan aina kahdelle toimittajaopiskelijalle kerrallaan. Heitä ohjaavat Haaga-Heliasta Reetta Nousiainen ja Anne Leppäjärvi sekä HS:n toimituksesta Esa Mäkinen.

Haaga-Helia sai Helsingin Sanomain Säätiöltä noin 60 000 euron apurahan tälle vuodelle perustaakseen lehdistönvapautta laajasti käsittelevää journalismia yhteen keräävän, tuottavan ja tuottamaan innostavan sivuston sekä tapahtumien sarjan suurelle yleisölle.

”Haluamme rakentaa alustan kaikkien suomalaisten journalistien ja toimitusten yhteiseksi ja levittää tekemisen myös kouluihin, kirjastoihin ja sosiaaliseen mediaan.”

Projektiin ovat jo luvanneet osallistua Sanomalehtien Liitto, MTV Uutiset, Yle, Faktabaari ja Journalistiliitto.

– Nyt tahtomme on saada sanomalehdet yksittäin mukaan pienistä isoihin. Haluamme rakentaa alustan kaikkien suomalaisten journalistien ja toimitusten yhteiseksi ja levittää tekemisen myös kouluihin, kirjastoihin ja sosiaaliseen mediaan, Leppäjärvi sanoo.

Hankkeeseen liittyy lisäksi Faktana, kiitos! -projekti, jossa vapaaehtoiset toimittajat ja tutkijat tekevät koulu- ja kirjastokiertueen aiheenaan disinformaatio ja vihapuhe. Projektiin on jo ilmoittautunut noin 100 osallistujaa, ja lisää kaivataan.

– Jos jokaisesta lehdestä tehtäisiin vaikkapa yksi vierailu, vaikutus olisi jo valtava, Leppäjärvi huomauttaa.

Faktana, kiitos! -projektissa Haaga Helian yhteistyökumppaneita ovat Sanomalehtien Liiton Sanomalehti opetuksessa -toiminta sekä Yle Oppiminen.

Hankkeesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Anne Leppäjärveen.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast