Tilaa Uutiskirje!

"Työn laatu puhuu puolestaan"

Virhe-podcast: Iltalehden Lauri Nurmi tunnustaa, ettei hetkeen pysty kirjoittamaan kriittisesti skuuppiensa lähteistä

Hitaat

Iltalehden Lauri Nurmi on tehnyt urallaan lukuisia politiikan skuuppeja. Suomen Lehdistön Virhe-podcastissa hän kertoo ”inhimillisestä kaupankäynnistä”, jota suorien henkilölähteiden saaminen vaatii. Lisäksi hän tunnustaa, ettei aina kykene vähään aikaan tekemään skuuppiensa lähteistä kriittistä juttua, vaikka aihetta olisikin.

– Se on mielestäni systemaattinen virhe, joka ainakin itselläni politiikan toimittajana toistuu. Ja uskon ja uskallan väittää, että sen saman virheen kanssa painivat myös monet kollegat, Nurmi sanoo.

Jaksossa Nurmi kertoo yhteydenpidostaan politiikan lähteisiin. Hän kertoo nähneensä vierestä, kuinka kollegat kehuvat Suomen pääministeriä sekä kaulailevat ja menevät selfie-kuviin poliitikkojen kanssa.

– Mielestäni liian moni suomalainen politiikan toimittaja mieltää itsensä jotenkin osaksi sitä valtaa.

Hän vastaa myös kysymykseen siitä, miksi yleisön pitäisi luottaa juuri Lauri Nurmen nimettömiin lähteisiin.

– Tässä tullaan siihen fundamentaaliseen kysymykseen, että työn laatu puhuu puolestaan, jos on puhuakseen, Nurmi sanoo.

Virhe on Suomen Lehdistön kuusiosainen podcast-sarja, jossa journalistit tunnustavat virheitään ja puhuvat itsekriittisesti työstään ja mediasta. Podcastin uudet jaksot julkaistaan tiistaisin. Jaksojen teemoina ovat muun muassa itsesensuuri, lähdekritiikki sekä plagiointisyytökset.

Podcastia voi kuunnella esimerkiksi Spotifyn ja Applen palveluissa.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast