Tilaa Uutiskirje!

Verottomat tilaukset purivat Pohjanmaalla

Ajankohtaiset

Tarjous josta ei kannata kieltäytyä, arvioi 10 000 Keskipohjanmaan tilaajaa. Ilman yhdeksän prosentin arvonlisäveroa lehden maksoi noin 40 prosenttia tilaajista ja aluelehti Kalajokilaakson 2 000 tilaajaa.

– Suurin osa oli vuoden tilauksia, mutta yllättävän moni maksoi lehden kahdeksi vuodeksi. Parasta on, että moni määräaikaistilaaja siirtyi kestotilaajaksi, kertoo Keski-Pohjanmaan Kirjapino Oyj:n Kustannusliiketoiminnan johtaja Alpo Ohtamaa.

Myynnin taustalla on Ohtamaan mukaan onnistunut myynti­kirje ja lukijoiden sitoutuminen.

– Tulos on meille tekijöille turva sitä vastaan, että alv pystyisi vaikuttamaan sanomalehtien uskollisten lukijoiden tahtoon saada lehtensä jatkossakin.

Hyvän tilin ennakkomaksuista tekivät myös ainakin Tejuka ja Kurikka-lehti. Toimitusjohtaja Arja Hissan mukaan Kurikka-lehti lähetti joulukuussa noin 2 800 alvitonta ennakkolaskua, joista vuoden lopussa maksamatta oli noin viisisataa. Kurikassa taidettiin tehdä myös tilausjakson pituusennätys: pari tilaajaa maksoi lehden kymmeneksi vuodeksi eteenpäin.

 

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast