Tilaa Uutiskirje!

Uutismeemi on uusi pilakuva

Ajankohtaiset

Etelä-Suomen Sanomat on julkaissut jo jonkin aikaa humoristisia uutismeemejä sosiaalisessa mediassa. Miksi, päätoimittaja Perttu Kauppinen?

Olemme miettineet, millä tavalla saisimme sisällöt leviämään sosiaalisessa mediassa, lähinnä Facebookissa, ja toisaalta, miten voisimme viedä uutiset muihin kanaviin, kuten Instagramiin, ja saada uudenlaista yleisöä. Uutismeemejä tehdään silloin, kun niitä syntyy luontevasti.

Ovatko meemit toimineet?

Ei ainakaan toistaiseksi niin hyvin kuin olisi toivonut. Kyllähän parhaimpia on jaettu Facebookissa ihan hyvin, mutta eivät jakomäärät ole sitä, mitä esimerkiksi parhailla kolumneilla. Ja sitten on käynyt ilmi, että osa lukijoista on aika herkkiä varsinkin poliittisille aiheille ja niistä on tullut aika paljon palautetta. Osa ymmärtää, että näissä on kyse samasta kuin esimerkiksi pilapiirroksissa.

Mikä omasta mielestäsi on ollut hauskin meeminne?

Kyllähän se Mattila-kuva oli varmasti hauskin, mutta siinä liikuttiin kaikista heikoimmilla jäillä.

Kuka teillä on päähumoristina, joka nämä tekee?

Nettideskin toimittajat tekevät nämä yhteistyössä visupäällikön kanssa. Itsetarkoitus ei aina ole ollut olla edes hauska. Yhtä hyvin käy vakka, että henkilöhaastattelusta nostetaan kuvan yhteyteen sitaatti, joka tekee siitä kiinnostavan. Jatkamme näitä ja kokeilemme erilaisia ilmaisutapoja.

Lisää aiheesta