Tilaa Uutiskirje!

Turun Sanomille maksumuuri huhtikuussa

Uudistuneet verkkosivut avattiin tänään.

Ajankohtaiset

Turun Sanomien verkkosivuille tulee huhtikuussa freemium-tyyppinen maksumuuri, jossa osa sisällöstä on ilmaista ja osa maksullista.

Lehden uudistuneet, responsiiviset verkkosivut avattiin jo tänään.

Päätoimittaja Riitta Monton mukaan lehti päätyi selkeyden vuoksi freemium-malliin eikä malliin, jossa juttuja voi lukea ilmaiseksi tietyn määrän viikossa.

– Toimituksen näkökulmasta freemium-malli kannustaa paremmin uusien tuotteiden kehittämiseen. On mielekästä ideoida ja tuottaa uutta verkkosisältöä, jolla on rahallinen arvo.

Monton mukaan ilmaisella puolella julkaistaan etupäässä sellaisia omia ja STT:n uutisia, jotka ovat luettavissa muissakin medioissa. Maksullinen puoli koostuu lisäsisällöistä, joita tuottavat verkkotoimituksen lisäksi eri osastot uutistoimituksesta politiikkaan sekä kulttuurista lukemistoon ja urheiluun.

– Teemme päivittäin täysin uutta sisältöä sekä jalostamme printtilehden juttuja uusilla näkökulmilla ja kerrontatavoilla, kuvilla, graafeilla ja videoilla. Luvassa on analyyseja, kuvareppareita ja taustoituksia paikallisista aiheista, Monto kertoo.

Ensi viikolla lehti alkaa julkaista verkossa myös Uutisminuuttia – neljältä arkisin tulevassa pätkässä uutispäällikkö paljastaa muutaman päivän tärkeimmistä uutisista.

Tällä hetkellä sivustolla olevaa lisäsisältöä pääsee lukemaan ilmaiseksi rekisteröitymällä ja kirjautumalla palveluun. Kun lisäsisällöt muutaman viikon päästä muuttuvat maksullisiksi, tarjolla on erilaisia tilausmaksumalleja: verkon lisäsisällöt voi tilata käyttöönsä erikseen, näköislehden kanssa tai yhdessä paperilehden ja näköislehden kanssa.

Verkkoliiketoiminnan johtajan Miika Kalliokosken mukaan nyt avatut uudistuneet verkkosivut ovat aiempaa kuvallisemmat ja ne on toteutettu oman väen voimin. Niiden testiversio otettiin käyttöön helmikuun lopussa ja siitä kerättiin lukijoiden kommentteja.

 

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast