Tilaa Uutiskirje!

Pohjolan Sanomat karsii maanantain ja torstain

Ajankohtaiset

Pohjolan Sanomat ei enää ensi vuoden alusta ilmesty maanantaisin ja torstaisin. Lehti ilmoitti ilmestymispäivien vähentämisestä yt-neuvottelujen päätteeksi.

Samassa yhteydessä Alma Media tiedotti, että Kemissä ilmestyvän Pohjolan Sanomien henkilöstömäärä vähenee yhdeksällä. Toimituksesta irtisanotaan viisi työntekijää ja kaksi vähennetään muilla järjestelyillä.

Kun lehti ilmestyy ainoastaan viisi kertaa viikossa, painopiste siirtyy entistä enemmän paikallisuuteen. Kuitenkin tullaan käyttämään edelleen yhteisesti tuotettuja aineistoja STT mukaan lukien

Alma Aluemedian yksikön johtajan Kari Juutilaisen mukaan kalliista viikonlopun ilmestymisestä ei voitu luopua, sillä lehteä luetaan eniten tuolloin. Maanantai ja torstai valikoituivat väliin jääviksi päiviksi, koska noina päivinä Kemissä ilmestyy saman konsernin omistama kaupunkilehti Lounais-Lappi.

Alma Media osti Lounais-Lapin kesällä Kalevalta, mutta lehti jatkaa entiseen tapaan ilmestymistään erillisenä tuotteena kaksi kertaa viikossa.

Viime vuoden lopussa Alman kaupunkilehti Meri-Lapin Helmi muuttui Pohjolan Sanomien liitteeksi, jota on jaettu myös peittojakeluna ei-lukijoille torstaisin. Helmi-viikkoliite lopetetaan vuoden alusta.

Juutilaisen mukaan Pohjolan Sanomat on jatkossa entistä ”paikallisempi aluelehti”, joka tulee julkaisemaan myös ulkomaanuutisia, ”vaikka ei varmaan nykyisellä ponnekkuudella”.

– Kun lehti ilmestyy ainoastaan viisi kertaa viikossa, painopiste siirtyy entistä enemmän paikallisuuteen. Kuitenkin tullaan käyttämään edelleen yhteisesti tuotettuja aineistoja STT mukaan lukien, Juutilainen sanoo.

Jo aiemmin syksyllä Juutilainen kertoi, että Pohjolan Sanomien kannattavuus on ”laskenut alle sietorajan”.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast