Tilaa Uutiskirje!

Pirkanmaan Lehtitalo osti Oriveden Sanomat – ”Aika oli kypsä”

Uusi omistaja aikoo kehittää erityisesti lehden digitaalista julkaisua.

Ajankohtaiset

Pirkanmaan Lehtitalo -konserni on ostanut Oriveden Sanomalehti Oy:n paikallislehtiliiketoiminnan.

Liiketoimintakauppa hyväksyttiin Oriveden Sanomalehden hallituksen ylimääräisessä yhtiökokouksessa viime perjantaina, ja se astuu voimaan lokakuun alussa.

Kauppa koskee vain sanomalehtiliiketoimintaa. Oriveden Sanomalehti Oy:n painoliiketoiminta ei vaihda omistajaa.

”Uskon, että verkkopuoli kehittyy, mikä on sekä työntekijöiden että lukijoiden etu.”

Oriveden Sanomien päätoimittaja-toimitusjohtaja Vesa Kangas kertoo ostajan olleen aktiivinen.

– He halusivat edetä nopeasti. Kauppa oli neuvottelujen tulos, Kangas kertoo.

Kauppasummaa ei kerrota julkisuuteen.

Omistajanvaihdokseen vaikuttivat Pirkanmaan Lehtitalon vankat otteet sähköisessä mediassa.

– Verkkoliiketoiminnan kehittäminen on yksittäiselle ja itsenäiselle lehdelle vaikeaa. Tiedän, että Pirkanmaan Lehtitalo on tähän satsannut. Uskon, että verkkopuoli kehittyy, mikä on sekä työntekijöiden että lukijoiden etu, Kangas sanoo.

Oriveden Sanomien viisi henkilöstön jäsentä siirtyvät Pirkanmaan Lehtitaloon vanhoina työntekijöinä. Kangas kuitenkin jättää tehtävänsä. Hänen tulevaisuuden suunnitelmansa ovat vielä avoinna.

Pirkanmaan Lehtitalon toimitusjohtaja Olli Sirén ottaa Kankaan paikan lehtiliiketoiminnan toimitusjohtajana, mutta Oriveden Sanomien tulevasta päätoimittajasta ei ole vielä tietoa.

– Päätoimittaja pitää olla selvillä ensi tiistaihin mennessä. Olemme Pirkanmaan Lehtitalossa harvoin hakeneet päätoimittajia talon ulkopuolelta, mutta todennäköisesti tässä syntyy nyt ensin väliaikainen ratkaisu vt. päätoimittajasta, Sirén kertoo.

Henkilöstöä koulutetaan analytiikasta

Pirkanmaan Lehtitalo kustantaa entuudestaan neljää paikallislehteä: Akaan Seutua, Lempäälän-Vesilahden Sanomia, Sydän-Hämeen Lehteä ja Ylöjärven Uutisia.

Perheyritys on myös osakkaana Radio SUN Oy:ssä, jolla on kaksi paikallista radiokanavaa, sekä Mall Voice Oy:ssä, joka tekee kauppakeskuksiin äänimainontaa.

– Sain vinkin, että Oriveden Sanomat voisi olla kiinnostunut myymään. Meillä puolestaan oli kyvykkyyttä ostaa. Aika oli kypsä, sillä edellisen lehden ostamisesta on jo parikymmentä vuotta, Sirén sanoo.

Hän näkee Oriveden Sanomissa paljon potentiaalia.

– Oriveden väestöpohja on riittävän iso, ja paikkakunta on sekä tarpeeksi etäällä että lähellä kasvukeskuksia. Erikoiskauppojen valikoima on laaja. Lehden digitaaliseen puoleen ei ole panostettu kovinkaan paljon, mutta meillä on digistä hyviä tuloksia, joiden avulla saamme myös Oriveden Sanomat kasvuun.

”Sain vinkin, että Oriveden Sanomat voisi olla kiinnostunut myymään. Meillä puolestaan oli kyvykkyyttä ostaa.”

Sirén kertoo, että syksyn mittaan Oriveden Sanomien henkilöstölle pidetään koulutuksia muun muassa analytiikasta ja muista digitaalisista työvälineistä. Hän ennakoi, että printtilehti ei muutu ainakaan lyhyellä aikavälillä eivätkä lukijat välttämättä huomaa muutoksia heti verkossakaan.

Vuonna 1926 perustetusta Oriveden Sanomista halutaan ottaa oppia myös Pirkanmaan Lehtitaloon. Sirénin mukaan Oriveden Sanomalehteä on yrityksenä hoidettu todella hyvin, joten esimerkiksi saneerausta ei tarvitse tehdä.

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast