Tilaa Uutiskirje!

Penkominen miellyttää ympäristötoimittajaa

Hannu Kauhasen erämaisten järvien rantakaavoitusta käsittelevä uutinen palkittiin viime vuoden parhaana. Kuva: Juha Inkinen
Ajankohtaiset

Karjalaisen toimittaja Hannu Kauhanen nauttii sellaisten uutisten tekemisestä, joissa aiheeseen saa paneutua pitkään ja joissa voi penkoa totuuksia.

Tällainen oli myös Vuoden paras juttu -kilpailun uutissarjan voittanut juttu, joka kertoo UPM:n suunnittelemien kaavoitusratkaisujen merkityksestä kuntien asukkaille ja seudun ainutkertaiselle luonnolle. Kauhanen kirjoitti uutista muiden töiden rinnalla muutaman viikon ajan.

Tarkoitus juttua tehdessäni oli vain kertoa prosessista. Jos kirjoitukseni muuttaa kaavaa, mikäpä siinä.

Aikaa ei mennyt niinkään paljon itse haastatteluihin vaan ministerien kommenttien tuloksettomaan metsästämiseen, mistä toimittaja kertoi myös uutiskommentissaan.

Tuomaristo kiitteli, että jutussa näkyy ”jalkatyön hiki” ja taidokas lähteiden käyttö. Lisäksi tuomarit korostivat jutun merkitystä niin alueen asukkaille kuin laajemmin yhteiskunnallisesti.

Tämän merkityksellisyyden Kauhanen aisti jo mökkiläisiä jututtaessaan. Vinkin aiheeseen hän sai lintuharrastuksen kautta tuntemaltaan luonnonsuojelupiirin aktiivilta.

Juttu on ilmeisesti vaikuttamassa kaavoitukseen siten, että kaavoitusoikeutta vähennetään.

– Tarkoitus juttua tehdessäni oli vain kertoa prosessista. Jos kirjoitukseni muuttaa kaavaa, mikäpä siinä.

Kauhanen on työskennellyt Karjalaisessa 12 vuotta. Hän on erikoistunut ympäristö- ja rikosasioihin.

 

Lisää aiheesta