Sulje

Österbotten idag -lähetys lopetettiin

verkkotelevisio

Pohjanmaan kolmen ruotsinkielisen lehden verkkouutislähetys Österbotten idag lopetettiin elokuun lopussa. Vasabladetin, Österbottens Tidningin ja Syd-Österbottenin maksullisille verkkosivuille tehtiin yhteistä päivittäistä uutislähetystä lähes 1,5 vuotta.

Lopettaminen ei kuitenkaan tarkoita videoiden määrän vähenemistä – päinvastoin. Videoita julkaistaan nyt heti niiden valmistuttua, ja koko toimitus tekee niitä edelleen.

– Kun meillä ei ole enää päivittäistä lähetystä, ehdimme työstää syvällisempiä videojuttuja ja toisaalta pystymme reagoimaan nopeammin yllättäviin uutisiin. Aiemmin päätimme jo aamulla, mitä juttuja illalla julkaistaan, emmekä kyenneet vaihtamaan vauhdilla suunnitelmia, kertoo Österbotten idag -lähetyksen koordinaattorina toiminut Niklas Nyberg, joka työskentelee nyt Vasabladetin apulaispäätoimittajana.

Kun meillä ei ole enää päivittäistä lähetystä, ehdimme työstää syvällisempiä videojuttuja ja toisaalta pystymme reagoimaan nopeammin yllättäviin uutisiin.

Päätös lähetyksen kuoppaamisesta syntyi käyttäjäkyselyjen pohjalta. Myös ilmoittajien into hiipui alun jälkeen.

– Videoiden paketoiminen ei ole nykyaikaista. Verkkokävijä katsoo mieluiten yhden jutun silloin tällöin oman mielenkiintonsa mukaan, Nyberg sanoo.

Lähetyksellä oli silti hänen mukaansa tärkeä tehtävä: sen avulla koko toimitus saatiin opettelemaan videoiden tekoa.

– Jokailtaiseen lähetykseen tv-juttua ei voinut jättää tekemättä.

Kommentit