Tilaa Uutiskirje!

Omiin projekteihin satsataan

Kuvajournalismi 2015 -kilpailu oli sarjojen juhlaa.

Ajankohtaiset

Kuvajournalismi 2015 -kilpailussa nousivat tänä vuonna esiin etenkin kuvasarjat. Kilpailun tasokkaimmat sarjat olivat kuvaessee ja reportaasi, kertoo kilpailun järjestäjän Suomen kuvajournalistit ry:n puheenjohtaja Riitta Supperi.

– Kuvat osoittivat, että perinteinen vahva ja visuaalisesti oivaltava kuvajournalismi on hyvin hengissä.

Monet palkituista kuvista olivat freelancer-kuvaajien omia projekteja.

– Kuvaajat ovat kommentoineet, että lehdissä ei ole useinkaan aikaa suuritöisiin kuvauksiin ja niissä otetaan paljon sälää nopealla tahdilla. Näin on ollut jo pidempään, mutta nyt ajan puute alkaa näkyä.

”Aina sarjoja ei ole osattu editoida tarpeeksi hyvin. Niissä saattaa olla liian paljon kuvia, tai sitten muutama huonompi kuva laskee yleistasoa.”

Supperin mukaan kuvaajalle tärkein asia on motivaatio ja itsensä kehittäminen: työn touhussa pitäisi jaksaa innostua tekemisestään.

– Omien projektien menestyminen kertoo siitä, että niitä kuvaajat tekevät sata lasissa.

Vaikka etenkin kuvasarjat saivat kilpailussa kehuja, niistä löytyy Supperin mukaan myös kehitettävää.

– Aina sarjoja ei ole osattu editoida tarpeeksi hyvin. Niissä saattaa olla liian paljon kuvia, tai sitten muutama huonompi kuva laskee yleistasoa. Sarjan pitää olla kauttaaltaan vahva.

Aiemmin Vuoden Lehtikuva -nimellä järjestettyyn kilpailuun osallistui välivuoden jälkeen 103 eri kuvaajaa 2 045 työllä, mikä on samaa luokkaa kuin aiempina vuosina.

Voittajatyöt ja voittajien haastattelut löytyvät kilpailun sivustolta: www.kuvajournalismikilpailu.fi

 

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast