Tilaa Uutiskirje!

Lakkautettu lehti jatkaa verkossa

Ajankohtaiset

Porilainen Satakunnan Työ jatkaa verkkolehtenä.

Vasemmistoliiton äänenkannattajan viimeinen painettu numero ilmestyi vuodenvaihteessa. Lähes 70 vuotta ilmestynyt lehti lakkautettiin puolueen lehtituen vähenemisen takia.

Lehden julkaisuoikeudet siirtyivät Kansan Uutisilta vasemmistoliiton Satakunnan-piirille, joka päätti jatkaa lehteä verkkolehtenä vapaaehtoisten voimin. Julkaisua tekevät kolmen hengen ydintiimi ja iso avustajajoukko.

Päätoimittaja Joni Kalliomäki on toiminut aiemmin Satakunnan Työn avustajana, ja kaksi muuta tekijää ovat lehden vanhoja toimittajia.

”Yhteiskunnallinen ja poliittinen keskustelu on kiihtynyt, ja erilaisille näkökulmille on tarvetta.”

– Yhteiskunnallinen ja poliittinen keskustelu on kiihtynyt, ja erilaisille näkökulmille on tarvetta. Runsaan vuoden päästä on tulossa myös kunnallisvaalit, ja puolue tarvitsee näkyvyyttä, Kalliomäki perustelee lehden jatkamista.

Ensimmäisen viikon jälkeen juttuja on julkaistu noin yksi per päivä. Verkkosivuja uudistetaan parhaillaan.

Vuodenvaihteeseen osui myös toinen printtilehden lakkautus, kun Salon Seudun Sanomat lopetti Ykkössanomien julkaisemisen. Ykkössanomien toiminta päättyi kokonaan.

Lisää aiheesta

Kuuntele Virhe – Suomen lehdistön podcast journalismin epätäydellisyydestä

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast