Tilaa Uutiskirje!

Keskipohjanmaa testaa tablettikäyttöliittymiä

Keskipohjanmaan tablettiversiota myydään toistaiseksi vain printin kestotilaajille.|Keskipohjanmaan tablettiversiota myydään toistaiseksi vain printin kestotilaajille.|Keskipohjanmaan tablettiversiota myydään toistaiseksi vain printin kestotilaajille.
Ajankohtaiset

Maakuntalehti irtoaa näköislehtipohjaisten tablettilehtien kerhosta. Se testaa kolmea erilaista tablettikäyttöliittymää ja valitsee, mille polulle lähtee.

 width=

Kokkolassa ilmestyvän Keskipohjanmaan tablettiversiota myydään toistaiseksi vain printin kestotilaajille.

Sanomalehti Keskipohjanmaa ilmestyy myös nettipohjaisena, automaattisesti taittuvana tablettiversiona. Julki on beta-versio, ja toukokuussa tulee julki paranneltu lukulaitelehti.

Täppäiltäväksi suunniteltu lehti ei ole näköislehti, jollaista enemmistö sanomalehdistä tarjoaa tabletilla.

– Meillä on konsernissa teknistä osaamista ja intoa kokeilla uutta, toimituspäällikkö Hannu Lehto perustelee näköislehdestä irtoamista.

Html5-pohjaisen verkkosovelluksen on toteuttanut Keski-Pohjanmaan Kirjapainon omistama ohjelmistotalo Kosila Digimedia.

Toistaiseksi tablettilehti ei tuota toimitukselle lisätyötä. Sitä jatkokehitetään osana Next Media -tutkimusohjelmaa. Keväällä lehti testaa lukijoilla kolmea eri versiota tablettikäyttöliittymästä. Yhden se tekee omin voimin, yhden toteuttaa Aalto-yliopisto ja yhden Metropolia-ammattikorkeakoulu.

Aalto-yliopiston graafisen alan opiskelijat valmistelevat ehdotuksiaan tabletti-Keskipohjanmaan designiksi. Alkusyksystä lehti valitsee, mille polulle lähtee.

 

Tablettilehti on kestotilaajaetu

Kokeiluvaiheessa tablettilehteä on kaupattu paketissa näköislehden kanssa kestotilaajille 30 euron vuosihintaan. Paketilla on ollut pari sataa maksavaa tilaajaa.

– Paperilehden vahvaa lukukokemusta kaivataan vielä. Mutta nuoremmat lukijat ovat pitäneet siitä, että lehteä voi lukea nopeasti silmäilemällä, Kosila Digimedian johtaja Juha Erkkilä summaa palautetta.

Toistaiseksi Kokkolassa on testattu, miten hyvä tablettilehti voidaan tehdä ilman että toimituksen työ lisääntyy paria napin painallusta enemmän. Tulevaisuudessa lehden osastojaosta saatetaan irrota, ja juttuihin voidaan esimerkiksi lisätä videoita.

Juha Erkkilän mukaan käytössä olevalla tekniikalla on yksinkertaista tuottaa tablettiversiot myös konsernin paikallislehdistä sekä tehdä erikoisliitteitä tabletille.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast