Tilaa Uutiskirje!

Innovaatiotuesta tulossa lisätietoja

Ajankohtaiset

Medialle jaettavaksi päätetystä innovaatiotuesta saadaan lisätietoa liikenne- ja viestintäministeriön tiedotustilaisuudessa 7. lokakuuta. Hallitus myönsi maaliskuisessa kehysriihessä medialle tarkoitetun 30 miljoonan euron innovaatiotuen vuosille 2014–2016.

Tiedotustilaisuuden tarkempi sisältö ei ole vielä selvillä.

– Oletettavasti esillä ovat ministeriön laatimat kriteerit siitä, millaisiin hankkeisiin tukea voidaan myöntää, sanoo Viestinnän Keskusliiton toimitusjohtaja Valtteri Niiranen.

Niirasen mukaan toinen ja prosessin keston suhteen olennainen tieto voi olla tuen jakomalli eli se, jaetaanko tuki liikenne- ja viestintäministerin johdolla vai hoitaako sen esimerkiksi toisena vaihtoehtona esiin nostettu Tekes.

– Tekesillä on tukien jakamiseen pitkä kokemus ja valmis, EU:n hyväksymä toimintatapa. Toisessa vaihtoehdossa malli on ensin hyväksytettävä EU-komissiossa, ja siihen menee aikansa, sanoo Niiranen.

Toimialan edunvalvojana Viestinnän Keskusliitto jäsenliittoineen on asian valmistelun edetessä tuonut LVM:n tietoon näkemyksiään siitä, miten toimialaa voitaisiin tukea murrosvaiheen yli.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast