Tilaa Uutiskirje!

Hbl:lle iltapäiväpainos verkkoon

Ajankohtaiset

Hufvudstadsbladet alkaa ilmestyä kaksi kertaa päivässä tammikuun 21. päivästä alkaen. Hbl Kväll -niminen iltapäiväpainos ilmestyy verkossa joka arkipäivä kello neljä. Se on luettavissa tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Päätoimittaja Jens Bergin mukaan päätös perustuu viime vuonna tehtyihin useisiin lukijatutkimuksiin. Niiden tuloksena oli, että HBL:n lukijat kaipaavat iltapäiviin ja iltoihin aamun paperilehteä kevyempää digitaalista lehteä.

– Samalla houkuttelemme lukijoita digiin. Digitilaajana saa 12 lehteä viikossa, kun pelkän paperilehden tilaajana saa 7.

Toki digitaalisen jakelutavan syynä on myös raha. Bergin mukaan olisi mahdotonta painaa ja jakaa uusi paperilehti iltapäivällä.

Hbl Kväll näyttää perinteiseltä näköislehdeltä, mutta siinä on interaktiivisia elementtejä, kuten videoita ja pelejä.

Samalla houkuttelemme lukijoita digiin. Digitilaajana saa 12 lehteä viikossa, kun pelkän paperilehden tilaajana saa 7.

Aiheet aamun lehdessä ja iltapäiväpainoksessa voivat olla samoja, mutta niitä käsitellään eri tavalla ja eri näkökulmista.

– Paperilehdessä on enemmän syventäviä juttuja ja pidempiä tekstejä; iltapäiväpainoksen jutuissa puolestaan puhuttelu on suorempaa ja äänensävy sukkelampi, Berg analysoi.

Hbl:n verkkosivuilla on merkittävästi lukijoita muissa Pohjoismaissa. Berg uskoo, että myös Hbl Kväll löytää kohdeyleisön etenkin Ruotsista.

– Ruotsissa asuu paljon suomalaisia, jotka ovat kiinnostuneet Suomen tapahtumista. Hbl Kväll kokoaa päivän tärkeimmät uutiset ja tarjoaa pika-analyysin isoista tapahtumista.

Iltapäiväpainoksen tekemiseen osallistuu koko toimitus, mutta kolme ihmistä tekee sitä päätyönään.

Hbl Kvälliä myydään aluksi ilmoittajille osana digipakettia, johon kuuluu myös aamun lehden näköislehti.

– Koska Hbl Kväll julkaistaan iltapäivällä, mainostajat saavat mahdollisuuden tavoittaa asiakkaita useampana ajankohtana, Berg sanoo.

HBL Kväll -konseptia on kehitetty ja testattu osana Next Media -tutkimusohjelmaa, joka tutkii median digitalisoitumista.

Lisää aiheesta