Tilaa Uutiskirje!

Nimitys: Susanna Pajakko palaa Lahteen ja pitää tehtävänään jatkaa verkko edellä -ajattelun edistämistä Etelä-Suomen Sanomissa

Susanna Pajakko aloittaa Etelä-Suomen Sanomien digipäällikkönä toukokuussa. Tällä hetkellä hän työskentelee I-Medioissa kehityspäällikkönä, ja tätä ennen hän on ollut muun muassa Ilkan ja Pohjalaisen journalistisena toimituspäällikkönä.

Etelä-Suomen Sanomissa Susanna Pajakko haluaa ottaa haltuun uudet toimitus- ja julkaisujärjestelmät, tutustua uusiin ihmisiin ja kehittää analytiikan osaamista. Kuva: Jyrki Johannes Tervo
Ajankohtaiset

Susanna Pajakko aloittaa Etelä-Suomen Sanomien digipäällikkönä toukokuussa. Tällä hetkellä hän työskentelee I-Medioissa kehityspäällikkönä, ja tätä ennen hän on ollut muun muassa Ilkan ja Pohjalaisen journalistisena toimituspäällikkönä.

Vaihdat reilun kymmenen vuoden tauon jälkeen Vaasan Lahteen, kun aloitat toukokuussa Etelä-Suomen Sanomien digipäällikkönä. Mikä veti Etlariin juuri nyt?

Lahti on vähän kuin toinen kotikaupunkini: olen asunut siellä pariin otteeseen, nuorin lapsukaisistamme on syntynyt siellä ja aviomieheni on lahtelainen. Etelä-Suomen Sanomista on todella kivat ja lämpimät muistot ajalta, kun työskentelin siellä ajankohtaistoimituksessa toimittajana. Lisäksi uudessa työssäni on paljon sitä, mitä olen tehnyt, mutta myös paljon uutta.

Kummalla on paremmat vitsit, Markus Pirttijoella vai Markku Mantilalla?

Voi ei, tämä on paha. Pirttijoen vitsejä olen vielä kuullut niin vähän, että tässä vaiheessa mennään Mantilalla. Mutta Pirttijoki varmasti pistää kampoihin, kun pääsen aloittamaan työssä.

Mitä aiot ensi töiksesi ryhtyä edistämään Etlarissa?

Luulen, että ihan niin kuin joka puolella mediassa, verkko edellä -toiminnan ymmärtäminen ja sen saaminen toimituksen yhteiseksi tavoitteeksi on tärkein juttu.

Olet urallasi työskennellyt myös esimerkiksi Metsähallituksessa projektipäällikkönä. Mitä median ulkopuolella työskentelystä jäi käteen?

Metsähallituksessa työskentely auttoi ymmärtämään projektien johtamisen kokonaisuuden sekä henkilökohtaisella tasolla opetti ruotsin kielen. Lisäksi tuli paljon ymmärrystä sellaisesta yhteistyömallista, jota tarvitaan myös journalismissa. Kyllä se avartaa, kun käy muualla kuin omassa mediatekemisen ”kuplassa”.

I-Medioissa olet työskennellyt journalistisena toimituspäällikkönä ja viimeksi kehityspäällikkönä. Mikä on tärkein yksittäinen asia, joka on lisännyt digitilauksia?

Asiakasymmärryksen lisääntyminen eli se, että ymmärretään, mitä ihmiset haluavat oikeasti lukea. Me emme kuitenkaan voi julkaista vain kissavideoita, vaikka ne olisivat kuinka innostavia ja ihmiset haluaisivat niitä katsoa. On kasvanut ymmärrys siitä, millä tavalla journalistisesti tärkeiksi katsomamme asiat pitää ilmaista, jotta nekin, jotka eivät muuten kiinnostuisi, kiinnostuvat.

Millainen pomo olet omasta mielestäsi?

Olen palveleva johtaja. Haluan kysyä, mitä sinulle kuuluu ja miten voin olla avuksi, että pääset parhaimpaasi journalismissasi. Koen olevani tukeva ja kannustava.

Mitä haluaisit sanoa ensimmäiseen alan työpaikkaan tulleelle nuoremmalle itsellesi?

Pidä unelmistasi kiinni ja ole rohkea. Usko siihen, että mitä tahansa voi oppia, vaikka asiat muuttuvat kuinka paljon. Ja pidä journalismin lippua yllä.

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast