Sulje

Laatu maksulliseksi Aamulehden verkkosivuilla

Aamulehti ottaa tämän vuoden lopulla käyttöön freemium-mallilla toimivan verkon maksumuurin. Uutiset ovat ilmaisia ja syventävät laatujutut maksun takana.

Aamulehti.fi:n kehitysjohtajan Seppo Rothin ja muun uudistustiimin mielestä freemium-malli on parempi kuin esimerkiksi Helsingin Sanomien käyttämä niin sanottu mittaroitu malli, jossa tietyn määrän kaikista jutuista saa lukea ilmaiseksi.

– Kun mittaroitu malli on kerran otettu käyttöön, siihen on vaikea kehittää uusia tuotteita. Verkon sisällöstä maksava asiakas olettaa saavansa kaiken. Freemium-malliin sen sijaan voimme myöhemmin lisätä uusia maksullisia palveluja, Roth kertoo.

Rothin mukaan Aamulehden brändi muuttuu maksumuuriuudistuksen ansiosta monipuolisemmaksi. Tähän asti nopea kävijä on nähnyt lehden verkkosivuilla etupäässä lyhyitä uutisia; pitkät analyyttiset jutut ovat olleet ”piilossa” verkon näköislehdessä.

Jatkossa ilmaisessa osiossa annetaan maistiaisia siitä, mitä kaikkea syventävää, maksullista sisältöä on tarjolla.

– Samalla tavoitteenamme on säilyä vahvana online-uutisvälittäjänä, Roth sanoo.

Kommentit

Jeps, ei Aamulehteä enää. Aamulehti mittaroitu!

Mursu

Joopajoo, uskoisin että aika moni jättää nyt aamulehden verkkopuolen rauhaan, sillä ei niistä tosiaankaan kannata maksaa lanttiakaan…

Itsellä ainakin katoaa nyt Aamulehti pikavalikoista tämän uudistuksen myötä. Harmi, jään kaipaamaan niitä lukijoiden kommentteja kommenttiosioissa :D

Ritari

Juu juu… Taitaa kans jäädä tilaus jatkamatta. Paitsi jos tulee joku pykälä että samalla tilaushinnalla (joka muutenkin on aika kova) saa lukea myös netissä.

Aleksi

Laatu maksulliseksi???

Eli siis esim muu sisältö ja fb-sivut muuttuvat laaduttomiksi. Niinkö?
Vai onko tuo laatu kokonaan uusi juttu, jota ei ole tähän asti ollut?

Tero

Joopa joo.. no ei lueta sitäkään vähää eikä kyllä jatketa vielä voimassaolevaa lehden tilaustakaan.. kiitti =)

Sussu