Tilaa Uutiskirje!

Komissio sallii digi-alv:n laskun

Ajankohtaiset

EU-komissio on sallimassa digitaalisten julkaisujen arvonlisäveron alentamisen samalle tasolle painettujen lehtien kanssa.

Komissio antoi ehdotuksen asiasta tänään. Suomessa painettujen lehtien arvonlisävero on kymmenen prosenttia, kun taas samojen tuotteiden digitaalisista versioista on verotettu 24 prosenttia.

Viestinnän Keskusliitto on esityksestä tyytyväinen.

– Nykyisellään lehtien ja kirjojen verotus kiristyy, kun lukeminen siirtyy painetusta julkaisusta digitaaliseen. Tämä kynnys hidastaa median digitalisoitumista, toimitusjohtaja Jukka Holmberg kommentoi.

”Nykyisellään lehtien ja kirjojen verotus kiristyy, kun lukeminen siirtyy painetusta julkaisusta digitaaliseen.”

Komission esitys menee EU:n jäsenmaiden ja europarlamentin hyväksyttäväksi. Holmberg toivoo, että Suomen hallitus päättää mahdollisimman nopeasti digi-alv:n alentamisesta.

Viestinnän Keskusliiton arvion mukaan digi-alv:n alentaminen vähentäisi valtion verotuloja noin seitsemän miljoonaa euroa vuoden 2015 liikevaihtoluvuilla laskettuna.

– Laskennallinen fiskaalinen vaikutus on pieni mutta media-alaa edistävä vaikutus suuri, Holmberg huomauttaa.

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast