Tilaa Uutiskirje!

Keskisuomalaiselle avoin maksumuuri huhti-toukokuussa

Ajankohtaiset

Sanomalehti Keskisuomalainen perustaa maksumuurin verkkosivuilleen huhti-toukokuussa. Kyseessä on Kauppalehden ja Helsingin Sanomienkin käyttämä niin sanottu avoin malli.

Päätoimittaja Pekka Mervola ei vielä paljasta, kuinka monta juttua viikossa kuluttajat saavat jatkossa lukea ilmaiseksi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle Keski-Suomi.

Mervolan mukaan verkkosivuilla ei aiota julkaista kaikkea printtilehden sisältöä, mutta verkkotarjonta runsastuu. Kaikki sisältö on luettavissa näköis- ja lukulaitelehdistä.

– Meidän logiikassamme verkko on nopean uutisen paikka, siellä kerrotaan, mitä juuri nyt tapahtuu, Mervola sanoo.

Keskisuomalaisen verkkotoimittajien määrää ei lisätä, sen sijaan jatkossa koko toimituksen työaikaa käytetään entistä enemmän sähköiseen tekemiseen.

– Ajattelutapa muuttuu siinä mielessä, että verkko on vähintään yhtä tärkeä kuin printti, verkkoliiketoiminnan päällikkö Ville Grahn sanoo.

Keskisuomalainen on ollut viime vuosina aktiivinen erilaisten maksumallien kokeilussa. Ensin se kokeili yksittäisten verkkojuttujen myymistä mikromaksulla verkkokukkarojärjestelmän avulla. Vuonna 2011 Keskisuomalainen lanseerasi kestotilaajilleen maksullisen digipaketin, johon kuului myös verkon ilmaistarjonnasta poikkeavaa digitaalista ekstrasisältöä.

– Meillä on viety kolme, neljä vuotta tietoisesti eteenpäin sitä, että sähköisenkin sisällön pitää maksaa, Mervola sanoo.

Hänen mielestään ihmisten asenteet verkossa maksamista kohtaan ovat selvästi muuttuneet.

– Helsingin Sanomien ja Kauppalehden kokemukset ovat olleet ihan lupaavia.

Keskisuomalainen aikoo paketoida verkon sisällöt kestotilauksen hintaan. Jatkossa se tarjoaa myös vain verkon jutut sisältäviä sähköisiä tilauksia sekä kaiken digitaalisen tarjonnan, myös mobiili- ja lukulaitelehden, kattavan tilauksen.

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast