Tilaa Uutiskirje!

Yhteistyö houkuttaa myös itsenäisiä

Ajankohtaiset

Sekä itsenäiset että konserneihin kuuluvat paikallislehdet arvostavat yhteistyötä, kertovat Suomen Lehdistön paikallislehtikyselyiden vastaukset. 74 prosenttia itsenäisten lehtien vastaajista kaipaa yhteistyötä muiden lehtien kanssa.

Koulutusyhteistyö on monen haaveissa. Itsenäiset lehdet pitävät myös hankintoja, ilmoitustaittoa ja tapahtumia yhteistyön paikkana. Ajatus toimituksellisesta yhteistyöstä herättää vastaajissa lähinnä kritiikkiä.

– Yhteistyö on lähinnä tietojen vaihtoa ja koulutusta silloin tällöin. Jatkossa on ilmeisen välttämätöntä syventää yhteistyötä jopa kilpailijoiden kanssa lähinnä muissa toiminnoissa kuin toimituksellisen sisällön tuottamisessa, Kangasalan Sanomien päätoimittaja-toimitusjohtaja Matti Kauhanen sanoo.

Kyselyyn vastanneista konsernipaikallislehtien päätoimittajista 94 prosenttia arvioi yhteistyön tiivistyvän oman konserninsa sisällä tulevaisuudessa. Itsenäisissä lehdissä tulevaisuuteen suhtaudutaan varovaisemmin. Yhteistyö kiinnostaa, mutta harva on valmis rynnistämään. Ylä-Satakunnan päätoimittaja-toimitusjohtaja Veli-Matti Heinisuo arvioi yhteistyön muiden lehtien kanssa jatkossa jopa vähenevän.

–  Teemme jonkin verran yhteistyötä kahden paikallislehden kanssa. Viime aikoina yhteistyö on rajoittunut yhteisiin tv-ohjelmasivuihin, jotka kukin lehti taittaa vuorollaan. Yhteistyö on kutistunut ja kutistunee entisestään, kun lehtien tarpeet muuttuvat.

Lue lisää konsernikyselystä paikallislehdille Suomen Lehdistöstä 10/2012.

Lisää aiheesta