Tilaa Uutiskirje!

Warkauden Lehteen maksumuuri

Ajankohtaiset

Warkauden Lehden uutispalvelu siirtyy vuodenvaihteessa maksumuurin taakse.

Sivut saivat marraskuussa samanlaisen ilmeen kuin Iisalmen Sanomien sivut hieman aiemmin. Kumpaakin lehteä julkaisee Savon Aluemedia.

Ensin uusia sivuja esitellään ilmaiseksi lukijoille, ja vuodenvaihteessa maksuttomalle puolelle jää vain makupaloja uutistuotannosta.

Ilmaispuolelle tulee niin ikään samanlainen yhteisöllinen osio kuin Iisalmen Sanomissa. Siinä julkaistaan lukijoiden tuottamaa sisältöä, kuten blogeja ja tapahtumauutisia.

– Etsimme keinoja, joilla verkko voisi tukea printtiä. Yritämme saada lukijat lähettämään enemmän kuvia ja tekstejä ja poimimme niitä verkosta myös printtiin, kertoo päätoimittaja Sari Ristamäki.

Meille ei tullut tabloidijulkistuksen vuoksi ainuttakaan peruutusta; tuntuu, että uutista on lähinnä odotettu.

Verkon uutispalvelu ja näköislehti tulevat sisältymään paperilehden kestotilaukseen.

– Tavoitteena on saada maksulliselle puolelle runsaasti kävijöitä, jotta se kiinnostaisi ilmoittajiakin, Ristamäki sanoo.

Warkauden Lehdellä on edessään myös toinen iso uudistus, kun se siirtyy maaliskuun puolivälissä tabloidiin.

– Tabloidi on meille kaikin puolin kätevämpi formaatti. Meille ei tullut julkistuksen vuoksi ainuttakaan peruutusta; tuntuu, että uutista on lähinnä odotettu.

Ristamäen mukaan tabloidi helpottaa sivun jäsentämistä.

– Nyt paikallinen ja valtakunnallinen uutismateriaali ovat olleet sivuilla iloisessa sekamelskassa. Tabloidissa pystymme paremmin rakentamaan paikallisia kokonaisuuksia.

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast