Tilaa Uutiskirje!

Viikon nimitykset: Antti-Pekka Pietilä eläkkeelle – Etelä-Suomen Median johto menee uusiksi

Ajankohtaiset

Keskisuomalainen-konserniin kuuluva Etelä-Suomen Media saa uuden johdon, kun toimitusjohtaja ja julkaisujohtaja Antti-Pekka Pietilä jää eläkkeelle syyskuun alussa.

Etelä-Suomen Median paikallisjohtajana on jo aloittanut kasvatustieteiden maisteri Tiina Laisi-Puheloinen.

Yhtiön lehtien mukaan Puheloinen on aiemmin toiminut muun muassa Iskun aluejohtajana ja työskennellyt Sanomassa ja Puolustusvoimissa. Laisi-Puheloinen raportoi tehtävässään liiketoimintajohtaja Erkki Summaselle.

Etelä-Suomen Median sisältöjohtajaksi on nimitetty Silja Tenhunen, joka on toiminut aiemmin ryhmän julkaisupäällikkönä. Toimitusjohtajaksi tulee Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi. Molemmat aloittavat uusissa rooleissaan heinäkuun alussa.

Antti-Pekka Pietilä vastaa Etelä-Suomen Median toiminnasta kesäkuun loppuun saakka.

Pietilä on toiminut 43 vuotta toimittajana, päätoimittajana ja mediajohtajana useissa eri julkaisuissa, sanomalehdissä, uutistoimistossa ja televisiossa. Hän toimi Ilta-Sanomien vastaavana päätoimittajana vuosina 2003–2006.

”Etelä-Suomen Media on läpikäynyt toimikautenani mittavan strategisen ja toiminnallisen muutoksen. Yhtiö on nyt markkina-asemansa ja liiketoimintansa näkökulmasta hyvässä iskussa.”

– Etelä-Suomen Media on läpikäynyt toimikautenani mittavan strategisen ja toiminnallisen muutoksen. Yhtiö on nyt markkina-asemansa ja liiketoimintansa näkökulmasta hyvässä iskussa, Pietilä sanoo tiedotteessa.

Etelä-Suomen Media julkaisee 19:ää sanoma- ja kaupunkilehtiä, muun muassa Aamupostia, Keski-Uusimaata, Uusimaata, Helsingin Uutisia ja Tamperelaista.

Filosofian tohtori Tapio Kivistö on valittu Sanoman kustantaman Rakennuslehden päätoimittajaksi. Hän aloittaa tehtävässä elokuun alussa.

Kivistö siirtyy tehtävään Ilta-Sanomien uutistoimituksen varaesimiehen tehtävästä, jossa hänen vastuualueenaan on ollut Taloussanomat ja politiikka. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Taloussanomien ja uutistoimisto Startelin uutispäällikkönä, Auto Bildin ja MB:n päätoimittajana sekä Sanoman aikakauslehtiryhmän toimitusten esimiehenä.

Lehden nykyinen päätoimittaja Veijo Käyhty siirtyy Sanoma Tekniikkajulkaisujen toimitusjohtajaksi.

Myös A-lehdissä on tehty päätoimittajavalintoja.

Mari Karsikas on valittu Trendin päätoimittajaksi kesäkuun lopusta alkaen. Hän siirtyy tehtävään Kauneus ja Terveys -lehden toimituspäällikön paikalta. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Evita-lehden vt. päätoimittajana sekä toimittajana Aamulehdessä ja Ylellä.

Olli Koivusalo on nimitetty Tuulilasin päätoimittajaksi toukokuun lopusta alkaen. Hän siirtyy tehtävään Otavamediasta Tekniikan Maailman toimituspäällikön tehtävistä. Hän on työskennellyt pitkään Vauhdin Maailman päätoimittajana.

> Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje.

Lisää aiheesta