Tilaa Uutiskirje!

Vierailuproffa voi tulla ulkomailta

Ajankohtaiset

Tampereen yliopisto alkaa rahoittaa journalistiikan vierailuprofessuuria itse elokuusta alkaen. Samalla vierailijaa haetaan ensi kertaa ulkomailta.

– Suomesta on tarjolla kovia hakijoita. Täytyisi löytyä aika hyvä ulkomaalainen, jotta hän päihittäisi valinnassa suomalaiset. Tulevaisuudessa on mahdollista, että saamme vierailijan vaikka Yhdysvalloista, viestinnän, median ja teatterin yksikön CMT:n johtaja Heikki Hellman sanoo.

Vierailuprofessuuri alkoi vuonna 2007. Ensimmäiset viisi vuotta tehtävä perustui sopimuksen mukaan Helsingin Sanomain Säätiön lahjoitukseen.

– Yleensä lahjaprofessuurien tavoite on, että yliopisto jossain vaiheessa vakinaistaa ne. Säätiö teki lahjoituksen yliopiston peruspääomaan, ja se helpotti vakinaistamista.

Helsingin Sanomain Säätiön ja Tampereen yliopiston yhteistyö jatkuu.

Professuurin sisältö säilyy ennallaan. Sen tavoite on tuoda journalismin opetusta, tutkimusta ja käytännön työtä lähemmäs toisiaan. Tästä syystä vierailija vaihtuu vuosittain.

 

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast