Tilaa Uutiskirje!

Verkottumista ja potkua kehitykseen

Näkökulmat

Sirpa Kirjonen, Sanomalehtien Liiton kuluttaja- ja mediamarkkinoinnin johtaja

Uskomatonta miten loistavaa porukkaa meillä onkaan sanomalehtialalla. Sanomalehtien pohjoismaisen esimiesvalmennuksen, Nordic Media Programmen, 20. kurssijuhlan jälkeisissä tunnelmissa olen aivan vakuuttunut tästä.

Mikä sitten edelleen vetoaa 40 vuoden ikäisessä yhteistyömallissa?

Laitetaan 16 päiväksi yhteen suomalaiset, ruotsalaiset, tanskalaiset ja norjalaiset sekä silloin tällöin myös grönlantilaiset liikkeenjohdon, toimitusten, markkinoinnin ja taloushallinnon ihmiset. Neljä jaksoa eri Pohjoismaissa, hotelleja, kokoustiloja, asiakassafareita, syvällisiä keskusteluja (päivällä ja yöllä), pohdintoja, powerpointteja, asiaa, artikkeleita ja niin edelleen. Ja kuitenkin kaikkein merkittävintä on varmasti se, että paikalla on reilut 30 ihmistä.

Tuppaa olemaan niin, että osallistujat ovat juuri niitä kehityshaluisia, esiintymistaitoisia, sosiaalisia ja ehkä myös toisten ajatuksia kuuntelevia ja kunnioittavia tyyppejä. Kaikki antavat, kaikki saavat. Joku enemmän, joku vähemmän. Yksi hoksaa heti uuden tavan, toinen ehkä puolen vuoden kuluttua. Ja kun kuulee ja pohtii myös sitä, mitä ei ymmärrä, saa vielä enemmän.

Sivuhuomautuksena vielä, että nyt on kurssijuhlassa julkisella todistuksella murrettu myös vanhat myytit suomalaisten hiljaisesta osallistumisesta ja turhasta nöyristelystä.

Päätösjuhlassa esitettiin idea, että yrityksestä vapaaehtoisen innokkaan ohella lähtisi myös toinen, joka ei ehkä itse osoita olevansa niin innokas. Voisiko hänen kohdallaan tapahtua myös NMP-ihme? Valtava energia, ideointi, toteutushalu. Toisilta heti ja tulevina aikoinakin saatava henkinen tuki. Helppous jatkossa kiertää pohjoismaisissa yrityksissä, kun ovi on jo lähes apposen auki. Siellä kun työskentelee valmiiksi NMP-ystävä.

Ja kun kilpailija ei ole ihan siinä korttelin toisella puolen, myös avoin tiedon- ja kokemustenvaihto on helpompaa. Joissain asioissa muissa Pohjoismaissa on jo koettu ne asiat, joita meillä vasta toteutetaan. Ja mielellään toki vastavuoroisesti esitellään kotomaassa niitä, missä itse olemme kokeneempia.

Seuraava kurssi alkaa tammikuussa 2014. Hakuaika on ensi vuoden syyskuussa. Tervetuloa!

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast