Tilaa Uutiskirje!

Verkkokauppa kiinnostaa nyt myös paikallislehtiä

Ajankohtaiset

Kurikka-lehti pyörittää verkkokauppaa, jonka päätavoite on turvata haja-asutusalueiden jakelu.

Suuret sanomalehtikustantajat ovat viime vuosina laajentaneet toimintaansa erilaisiin verkkokaupparatkaisuihin Suomessakin.

Nyt vuorossa näyttävät olevan paikallislehdet.

Kurikka-lehti perusti oman, paikallisten yrittäjien tuotteita myyvän Kotikori-verkkokaupan viime viikolla. Mukana on kymmenkunta yrittäjää, esimerkiksi paikallinen kirja- ja kukkakauppa, ja lisää haalitaan. Verkosta on jo tilattu esimerkiksi leipomotuotteita kotiin.

Me odotamme, että saamme omaan jakelujärjestelmäämme lisää töitä, kun väistämättä lukijakuntaa siirtyy verkkoon ja jaettavan määrä vähenee.

Monen muun lehden tapaan Kurikka-lehti ottaa maksun yrityksiltä verkkokaupassa näkymisestä. Vaihtoehtona on myös pienempi maksu ja provisio myydyistä tuotteista.

– Kohderyhmänä meillä ovat pienet, paikalliset yritykset, joilla ei ole resursseja perustaa omaa verkkokauppaa, Kurikka-lehden toimitusjohtaja Arja Hissa sanoo.

Paikallislehden myynti- ja hallintohenkilöstö hoitavat tuotteet esille verkkoon, tilaukset yrityksille ja tilitykset. Kauppa hyödyntää myös lehden markkinointiosaamisen.

– Yleensä pienet verkkokaupat eivät pääse esille, koska niillä ei ole resursseja markkinoida. Me markkinoimme kauppaa jokaisessa numerossa ja Facebookissa ja teemme hakukonemainontaa, Hissa sanoo.

 

Jakelussa suurimma odotukset

Idea Kotikori-kaupasta syntyi kuitenkin haja-asutusalueiden lehtijakelun turvaamiseksi.

Toistaiseksi posti tai yritykset itse toimittavat myydyt tuotteet asiakkaille. Vuoden alusta soveltuva osa ostoksista kulkee torstaisin ja lauantaisin ilmestyvän Kurikka-lehden mukana. Lehti ostaa jakelun paikalliselta urheiluseuralta.

– Me odotamme, että saamme omaan jakelujärjestelmäämme lisää töitä, kun väistämättä lukijakuntaa siirtyy verkkoon ja jaettavan määrä vähenee, Hissa sanoo.

Arja Hissan mukaan lehdellä on kuitenkin pitkän tähtäimen suunnitelma myös verkkokaupan laajentamisesta vähittäiskauppaan.

Kauppa-alustaa saatetaan myydä jatkossa muille paikallislehdille. Ensin se leviää muiden saman ketjun lehtien levikkialueille.

Kurikka-lehti kuuluu Ujaisten lehtiperheeseen, joka julkaisee myös Kyrönmaa-, Pohjankyrö- ja Tejuka-lehteä.

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast