Tilaa Uutiskirje!

Uusi-Kilponen: Lännen Media tuottaa STT:tä taustoittavampaa sisältöä

Ajankohtaiset

Kuusi lehtikustantajaa ja niiden 12 maakuntalehteä aikovat laajentaa journalistista yhteistyötään perustamalla Lännen Media -yhtiön.

Eri puolilla Suomea toimivan yhteistoimituksen tarkoituksena on tuottaa lehdille valtakunnallinen politiikan, talouden ja yhteiskunnallinen uutisointi. Lisäksi yhteistoimitus tekee ulkomaanuutisia, viikonvaihdeaineistoa, teemasivuja ja valtakunnallisia verkkouutisia.

Yhteistyössä ovat mukana Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Kainuun Sanomat, Pohjolan Sanomat, Turun Sanomat, Kaleva, Ilkka, Pohjalainen, Hämeen Sanomat, Forssan Lehti ja Keskipohjanmaa.

Hämeen Sanomien päätoimittaja-toimitusjohtajan Pauli Uusi-Kilposen mukaan yhteistoimitus hyödyttää hänen lehteään siten, että sen tuottamat jutut ovat STT:n juttuja taustoittavampia ja kertovat enemmän päätösten vaikutuksista. Päätoimittaja uskoo lehden uutisannin laajentuvan ja tason parantuvan.

Myös Lännen Median laaja ja tasokas lukemisto-osuus parantaa lehtemme sisältöä ja pystymme keskittymään paremmin paikalliseen, omaehtoiseen uutisointiin.

Toinen merkittävä etu on se, että aineisto tulee julkaisuvalmiina ja taitettuna, kun STT:n jutut pitää käsitellä ja taittaa.

– Myös Lännen Median laaja ja tasokas lukemisto-osuus parantaa lehtemme sisältöä ja pystymme keskittymään paremmin paikalliseen, omaehtoiseen uutisointiin.

Lännen Median jutut korvaavat merkittävän osan Hämeen Sanomien käyttämästä STT:n aineistosta.

– Kyllä STT:lle silti jää oma, täydentävä roolinsa, päätoimittaja sanoo.

Samaa lupaa Kalevan vastaava päätoimittaja Markku Mantila. Hänen mukaansa Lännen Median kehittämisen yhteydessä ei ole yhteisesti puhuttu STT:n käytön vähentämisestä.

Mantilan mukaan yhteistoimituksesta on kolme merkittävää hyötyä: laadun kohentaminen, kustannusten hillitseminen ja kattavan verkkotarjonnan luominen.

Myös Hämeen Sanomien Uusi-Kilponen pitää tärkeänä sitä, että verkkotarjontaan saadaan lisää ympärivuorokautista volyymia.

Mantilan mukaan Lännen Mediasta ei tehdä suoraan Helsingin Sanomien kilpailijaa. Lehdet tavoittavat kokonaisuutena lähes kaksi miljoonaa lukijaa, joten isosta tekijästä Suomen lehtikentällä kuitenkin on kyse.

Yhteistyön olisi tarkoitus alkaa tämän vuoden aikana. Yhteistoimituksen muodostaisi noin 40 journalistia.

Lännen Median lehdet suunnittelevat tiivistävänsä yhteistyötä myös muissa journalistisissa sisällöissä sekä niiden suunnittelussa, tuotekehityksessä ja koulutuksessa. Etenkin digitaalisen sisällön tuotekehityksen nopeuttaminen on keskeinen tavoite.

Osa 12 lehdestä on tehnyt paljon yhteistyötä jo tähänkin asti.

Hämeen Sanomissa yhteistyö ei johda irtisanomisiin. Kalevassa sen sijaan on Mantilan mukaan mahdollista, että yhteistyö tuo mukanaan merkittäviäkin henkilöstövaikutuksia.

Alma Aluemedia ilmoitti, ettei Lännen Median perustamisella ole välittömiä henkilöstövaikutuksia sen lehdissä.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast