Tilaa Uutiskirje!

Uudet nimet uskovat kasvuun

Kahden ison lehtitalon tulevat toimitusjohtajat panostavat tiimityöhön ja investointeihin.

Olli Pirhonen (vas.) aloittaa keväällä Ilkka-Yhtymän ja Juha Laakkonen Kaleva Oy:n toimitusjohtajana. Kuvat: Maria Mäki / Ilkka ja Teija Soini / Kaleva.
Ajankohtaiset

Kahden suuren sanomalehtikustantajan toimitusjohtajat vaihtuvat tänä keväänä: Kaleva Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Juha Laakkonen ja Ilkka-Yhtymän Olli Pirhonen.

Juha Laakkonen siirtyy Kalevaan media-alan ulkopuolelta teknologiayritys Nortal Oy:n toimitusjohtajan paikalta. Hän pitää mediaa kasvavana alana ja uskoo digitulojen selvään lisääntymiseen.

– Digitaalisuus mahdollistaa toimialan muuttumisen ja uudet investoinnit. Johtamisfilosofiani perustuu yhdessä tekemiseen. Ansaintamallit löytyvät useiden ihmisten kanssa ennakkoluulottomasti ideoimalla ja kokeilemalla, hän luonnehtii.

Laakkonen on kotoisin Pohjois-Suomesta, mutta on työskennellyt viimeiset kolme vuotta Helsingissä. Ennen Nortalin pestiä hän toimi leikkipaikkavälinevalmistaja Lappset Groupin toimitusjohtajana. Hänellä on kaupallisen ja teknisen alan tutkinnot.

Uudessa tehtävässään eläkkeelle jäävän Jukka Haapalaisen seuraajana hän aloittaa huhtikuun alussa.

Laakkonen vannoo syvällisen, taustoittavan journalismin nimeen. Hän uskoo, että tulevaisuudessa nähdään heiluriliike, joka tuo monet takaisin perinteisen, luotettavan median pariin.

– On sääli, että suoranainen valehtelu ja populismi ovat kasvaneet valemedioissa. Kansalaisten on vaikea erottaa, mikä on totta.

”On sääli, että suoranainen valehtelu ja populismi ovat kasvaneet valemedioissa. Kansalaisten on vaikea erottaa, mikä on totta.”

Ilkka-Yhtymän johtoon nousevan Olli Pirhosen mukaan hyvä ja merkityksellinen sisältö on tärkeää myös jatkossa. Asiakas lopulta valitsee, haluaako hän käyttää etupäässä printtiä vai digitaalisia kanavia. Lehden tehtävä on vastata molempiin tarpeisiin.

– Uudistumista on tehtävä yhdessä. Digitaalinen kehittäminen ei saa olla yhden yksittäisen yksikön asia, vaan kaikkien on toimitusta ja tukitoimintoja myöten tärkeä olla mukana.

Kauppatieteiden maisteri Pirhonen on työskennellyt Ilkka-Yhtymän talousjohtajana kolme vuotta. Aiemmin hän on toiminut Atriassa muun muassa group controllerina sekä rahoitus- ja talouspäällikkönä.

Hän aloittaa uudessa tehtävässään kevään aikana eläkkeelle jäävän Matti Korkiatuvan seuraajana 14. maaliskuuta.

Pirhonen näkee alalla nyt vaikeiden vuosien jälkeen pientä positiivista virettä ja uskoo sen tuovan uusia mahdollisuuksia investointeihin.

Omassa johtamisessaan Pirhonen haluaa nostaa esiin ennemmin ratkaisuja kuin ongelmia.

– Positiivisen tekemisen kautta tulee pieniä onnistumisia ja sitä kautta isoja onnistumisia, hän sanoo.

 

> Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast