Tilaa Uutiskirje!

Tytäryhtiön myynti paisutti Pohjois-Karjalan Kirjapainon tulosta

Lehtien ilmoitusmyyntituotot nousivat 0,1 miljoonalla eurolla ja tilaustuotot laskivat 0,3 miljoonalla eurolla viime vuonna.

Ajankohtaiset

Tarroja valmistaneen tytäryhtiön Paperityö Oy:n myynti siivitti Pohjois-Karjalan Kirjapainon (PKK) viime vuoden liikevoiton 10,5 miljoonaan euroon. Yhtiö kirjautti Paperityön myynnistä 8,7 miljoonan euron myyntivoiton, joten sen vaikutus koko vuoden tulokseen oli merkittävä. Vuonna 2015 yhtiön liikevoitto oli 4,6 miljoonaa euroa.

Myyntivoiton myötä PKK:n osakekohtainen tulos tuplaantui viime vuonna 0,5 eurosta 0,99 euroon.

Yhtiön liikevaihto sen sijaan putosi lähes 10 prosenttia 77,4 miljoonaan euroon. Lasku tuli lähes täysin kirjapainoliiketoiminnasta, jossa yhtiö kärsi tilinpäätöstiedotteensa mukaan ennen kaikkea kovasta hintakilpailusta ja heatset-tuotannon myynnin laskusta.

Lehtitoimialan liikevaihto sen sijaan laski hienoisesti 24,9 miljoonaan euroon (25,1 miljoonaa vuonna 2015) mutta liikevoitto pysyi ennallaan 2,2 miljoonassa eurossa.

Muun muassa maakuntalehti Karjalaista kustantavan PKK:n lehtien ilmoitusmyyntituotot nousivat 0,1 miljoonalla eurolla ja tilaustuotot laskivat 0,3 miljoonalla eurolla viime vuonna.

Tälle vuodelle yhtiö ennustaa jatkuvien liiketoimintojen liikevaihtonsa ja -voittonsa pysyvän vähintään viime vuoden tasolla siitäkin huolimatta, että mediamarkkinoiden ja graafisen alan näkymien ennustaminen on vaikeaa.

Arvopaperikaupan ja -salkun arvon muutokset saattavat sen sijaan vaikuttaa merkittävästi konsernin tulokseen, yhtiö ennustaa.

> Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje.

Lisää aiheesta