Tilaa Uutiskirje!

TS Portsa paras sosiaalisessa mediassa

Portsalaiset Jere Satamo ja Sari Raunell (oik.) oppivat omasta asuinalueestaan Porsta-sivustoa tehdessään. Turun Sanomien verkkotuottaja Katja Kaartinen koordinoi sivuston sisältöjä.
Ajankohtaiset

Ei vain mennä sosiaaliseen mediaan vaan tuodaan sosiaalisuus vanhaan mediaan.

Tämän periaatteen ansiosta Turun Sanomien kaupunginosasivusto Portsa voitti Sanomalehtien Liiton järjestämän sosiaalisen median kilpailun.

Turun Sanomat perusti Port Arthurin puutaloalueeseen keskittyvän verkkosivuston syksyllä 2011. Kuuden kuukauden projektin aikana palveluun kertyi yli 300 paikallisjuttua, kuvareportaasia, videota, blogikirjoitusta, henkilöjuttuja ja pikku-uutista. Kaikki ovat alueen asukkaiden tai turkulaisten journalismiopiskelijoiden tekemiä. Heitä tutoroi verkkotuottaja Katja Kaartinen Turun Sanomista.

Portsan tekijät käyttivät Facebook-ryhmää foorumina, jolla ideoitiin sisältöjä ja jalostettiin toisten aiheita. Palkinto tuli kuitenkin sivuston ideasta.

– Sanoisin Portsaa sosiaalistavaksi mediaksi. Sivusto toimi asukkaille sosiaalisena pohjana. Syntyi ystävyyksiäkin tekijöiden kesken, Kaartinen pohtii.

Idea omasta sivustosta sai heti vastakaikua Portsan asukkaissa.

– Olen ylpeä, että Portsa sai olla ensimmäisenä kokeilemassa tällaista, pihasaunan remontista kertovaa blogia pitänyt puutaloaktiivi Sari Raunell sanoo.

”Oppiminen vasta alussa”

Sanomalehtien Liitto järjesti tänä vuonna ensimmäisen kerran perinteisten juttu- ja sivukilpailujen lisäksi myös sosiaalisen median kilpailun. Kilpailuun lähetetyt 14 ideaa eivät kuitenkaan vakuuttaneet tuomaria. Yle Internetin palvelupäällikkö Kari Haakanan mielestään monessa kilpailutyössä sosiaalista mediaa hyödynnettiin itsetarkoituksellisesti roolissa, jonka olisi hoitanut yhtä hyvin vaikka sähköposti.

– Hyvin harvassa työssä oli määritelty, mitä tavoittelemme, mikä on se konkreettinen hyöty, jota yleisö tai toimitus toiminnalla saa, Haakana kuvaa.

Lue lisää Portsan tekemisestä ja sosiaalisen median sarjasta Suomen Lehdistöstä 5/2012.

Lue Vuoden paras juttu -kilpailun voittajista: Vuoden parasta journalismia

Lue Vuoden parhaat sivut -kilpailun voittajista: Sivukilpailussa pärjäsi tunteella

 

Sosiaalisen median kilpailun voittajat

Voittaja: Turun Sanomat, Portsa

”Portsa-hankkeessa sosiaalista mediaa käytetään työvälineenä eikä itsetarkoituksellisena elementtinä. Hankkeen avulla sanomalehtimediaa on viety sosiaaliseen ja paikallisjournalistiseen suuntaan sen sijaan, että lehteä olisi väkisin viety sosiaalisen median palvelujen sisään.”

Kunniamaininta: Nya Åland, Politwitter

”Politwitter käyttää rohkeasti sosiaalisen median palvelua sen omilla ehdoilla ja logiikalla. Käyttäjille tarjotaan tietoa ja vuorovaikutusta eikä lehden brändiä.”

 

 

Lisää aiheesta