Tilaa Uutiskirje!

Turun Sanomat lopettaa ulkomaanuutisten tekemisen

Ajankohtaiset

Turun Sanomat lopettaa ulkomaanuutisten tuottamisen kahdeksan maakuntalehden yhteiselle ulkomaantoimitukselle yt-neuvotteluiden tuloksena. Jatkossa yhteistoimituksen toimittaja on vain Kalevassa, Keskisuomalaisessa sekä Etelä-Suomen Sanomissa.

– Yhteisessä toimituksessa tehdään edelleen sisältöä myös Turun Sanomiin, mutta yhtään (ulkomaan) toimittajaa ei enää istu Turussa, Turun Sanomien päätoimittaja Kari Vainio kommentoi.

Turun Sanomat on ylläpitänyt seitsemän muun maakuntalehden kanssa yhteistä ulkomaantoimitusta vuodesta 2009. Jatkossa toimitukseen kuuluvat TS:n lisäksi Kaleva, Etelä-Suomen Sanomat, Savon Sanomat, Keskisuomalainen ja Karjalainen.

Yhteistoimituksessa myös mukana olleet Ilkka ja Pohjalainen ilmoittivat lähdöstään aiemmin syksyllä. Kaksikko aloittaa yhteistyön Alma Median kanssa vuonna 2014.

Turun Sanomien päätös lakkauttaa sisällöntuotanto ja siirtyä uutisia vastaanottavaksi tahoksi saattaa vaikuttaa myös lehden rahoitusosuuteen yhteistoimituksessa. Vainio arvelee osallistumismaksun muuttuvan palkkakulujen poistuessa.

– On mahdollista, että pooli myy jatkossa myös ulkopuolisille juttuja. Tietenkin pitää miettiä, mitkä lehdet ovat jatkossa siinä mukana, koska Ilkka ja Pohjalainen ovat lähestyneet Alma Mediaa. Mietimme erilaisia vaihtoehtoja. Olemme aktiivisesti mukana kehittämistyössä ja ohjausryhmässä, mutta (yhteistoimituksen) vetovastuu on Kalevalla, Vainio kertoo.

Maakuntalehtien Helsingin toimitus lopettaa kesäkuun 2013 lopussa. Turun Sanomat jatkaa uutistyötä oman toimituksen voimin. Myös Kaleva selvittää jatkoaan. Karjalainen, Keskisuomalainen, Savon Sanomat ja Etelä-Suomen Sanomat jatkavat valtakunnallista uutisseurantaa yhdessä.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast