Tilaa Uutiskirje!

Postinen-päivä vaihtuu

Posti selvittää myös, voisiko nippujakeluun päästä mukaan nykyistä myöhemmin.

Postinen-nipun jakopäivät ovat lokakuun alusta maanantai ja keskiviikko. Kuva: Reima Kangas|Postinen-nipun jakopäivät ovat lokakuun alusta maanantai ja keskiviikko. Kuva: Reima Kangas|Postinen-nipun jakopäivät ovat lokakuun alusta maanantai ja keskiviikko. Kuva:Reima Kangas
Ajankohtaiset

Posti vaihtaa toisen Postinen-nipun jakopäivistä torstaista keskiviikoksi lokakuun alusta alkaen. Siitä eteenpäin nippu ilmestyy maanantaina ja keskiviikkona aiemman maanantain ja torstain sijaan.

Syynä muutokseen ovat Postin lehtipalveluista vastaavan johtajan Risto Savikon mukaan sekä paikallislehdiltä että päivittäistavarakaupoilta tulleet toiveet.

– Kuulemamme paikallislehtien edustajat ovat kertoneet tarvitsevansa peittojakeluja, ja enemmistö toivoi torstain vapauttamista peittojakelupäiväksi.

Kaupunkilehdissä mielipiteet sen sijaan ovat Savikon mukaan jakautuneet aika lailla tasan keskiviikon ja torstain välille.

Posti alkoi maaliskuussa niputtaa osoitteettoman postin koneellisesti yhdeksi kääröksi. Heinäkuun alusta Posti ei ole jakanut nipun jakopäivinä muuta osoitteetonta postia.

Syynä muutokseen ovat paikallislehdiltä ja päivittäistavarakaupoilta tulleet toiveet.

Tämä on tuonut hankaluuksia monille kaupunkilehdille sekä osoitteettomia peittojakeluja tekeville paikallislehdille, joiden ilmestymispäiviin Postinen-päivät osuivat. Lehdet eivät ole päässeet mukaan nippuun, koska niiden olisi pitänyt olla valmiina useita päiviä ennen jakelua.

Monet lehdet ovatkin jo vaihtaneet ilmestymispäiviään tai peittojakelupäiviä nippu-uudistuksen vuoksi.

Nyt tehdyn päivämuutoksen takia Posti jakaa loppuvuoden siirtymäajan keskiviikkoisin sekä nippua että Preemium-jakelua eli yksittäisiä tuotteita.

Postin oli alkujaan tarkoitus rajoittaa osoitteetonta jakelua myös muina kuin Postinen-päivinä. Sen piti jakaa ensi vuoden alusta kullakin postinumeroalueella vain yksi osoitteeton jakelu päivässä. Nyt tiistain, torstain ja perjantain jakeluihin päätettiin kuitenkin ottaa mukaan maksimissaan kolme tuotetta.

Postinen-jakeluun pääsyn minimikappalemäärä muuttui 50 000:sta 20 000:een kappaleeseen. Erän voi myös jakaa kahteen eri versioon. Lehdillä tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi eri alueille jaettavia versioita, joissa on osin eri mainokset.

Nippuun päästäkseen lehti pitäisi edelleen toimittaa jakeluun noin neljä arkipäivää aiemmin.

– Olemme kuitenkin uteliaita katsomaan, voisimmeko järjestää niin, että joillakin alueilla lehdet tulisivat mukaan myöhemmin, Risto Savikko kertoo.

 

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast