Tilaa Uutiskirje!

Tiedetoimittaja saa vältellä soittelua

Ajankohtaiset

Vuoden tiedetoimittajana palkittu Timo Paukku, 50, muistaa uraltaan vain yhden skuupin: hän kirjoitti sanomalehteen ensimmäisenä suomalaisena Pluton putoamisesta planeettojen listalta. Tieteen suuret mullistukset uutisoidaan tavallisesti parilla rivillä. Tiedetoimittaja astuu kuvaan, kun syntyy keksintöjä, tieto syvenee ja maailma muuttuu. Jotta juttulen kärjet eivät lässähdä, tutkijoille soittelua on pakko rajoittaa.

– Minulla on kolme juttukriteeriä: houkuttelevuus, uudet keksinnöt ja se, että aihe vaikuttaa jollain tavalla kaikkiin ihmisiin. Sanomalehdessä jutut ovat alle 10 000 merkkiä, joten jossittelu jää väkisin pois. Välillä tutkijoille soittamista pitää vältellä, että juttu pysyy terävänä.
Paukku on työskennellyt Helsingin Sanomissa vuodesta 1985. Tiedetoimittajana hän aloitti neljä vuotta myöhemmin. Paukun palkitsi Tiedetoimittajain liitto. Palkinnon arvo on 5 000 euroa.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast