Tilaa Uutiskirje!

Svante Wahlbeck siirtyy HSS Mediasta KSF Median johtoon

Svante Wahlbeck siirtyy Pohjanmaalta Etelä-Suomeen. Kuva: Linus Lindholm
Ajankohtaiset

HSS Median toimitusjohtaja Svante Wahlbeck siirtyy muun muassa Hufvudstadsbladetia julkaisevan KSF Median toimitusjohtajaksi.

Hän on johtanut ruotsinkielisiä sanomalehtiä Pohjanmaalla kustantavaa HSS Mediaa vuodesta 2014.

Wahlbeck on koulutukseltaan biokemisti. Hän on aiemmin toiminut yrittäjänä sekä toimitusjohtajana suomalaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä.

Wahlbeck kertoo tiedotteessa, että päätökseen vaikutti pääsy lähemmäs Turussa asuvaa perhettä.

– Hän on tehnyt vakuuttavaa kehitystyötä HSS Mediassa, joka on onnistunut pitämään puoliaan näinä mullistavina media-aikoina, KSF Median Kaj-Gustaf Berg perustelee valintaa tiedotteessa.

Viime viikolla Wahlbeck kertoi Suomen Lehdistölle HSS Median hyvästä tuloksesta ja kritisoi Ylen paluuta STT:n asiakkaaksi.

KSF Median nykyinen toimitusjohtaja Jes Berg ilmoitti aiemmin tänä vuonna, ettei jatka tehtävässään.

HSS Median väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi taas on nimitetty Thomas Peterssohn, joka viime kesään saakka johti ruotsalaista mediakonserni Mittmediaa.

Mittmedia ja HSS Media ovat tehneet yhteistyötä, joten konserni on Peterssohnille ennestään tuttu. Peterssohn on taustaltaan taloustoimittaja, joka on sittemmin työskennellyt johtotehtävissä.

Vasabladetin mukaan Peterssohn lähtee siitä, että tehtävä on väliaikainen ja jatkuu, kunnes uusi toimitusjohtaja löytyy.

KSF Media julkaisee Hufvudstadsbladetia, Västra Nylandia, Östnylandia, Loviisan Sanomia ja Hangon lehteä. HSS Media taas kustantaa Vasabladetia, Österbottens Tidningiä ja Syd-Österbottenia.

Juttua on päivitetty 16.3. klo 15:48: lisätty tieto HSS Median väliaikaisesta toimitusjohtajasta.

> Lue myös: Hyvän tuloksen tehnyt HSS Media huolestui Ylen STT-asiakkuudesta

> Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje.

Lisää aiheesta