Tilaa Uutiskirje!

Suomalainen Lehtipaino laajenee Lappiin: ”Uskomme paikallis- ja kaupunkilehtiin”

Konserni hakee lehtien ympärille uutta paikallista liiketoimintaa, kertoo toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila.

Ajankohtaiset

Muun muassa Kainuun Sanomia kustantava Suomalainen Lehtipaino -konserni laajenee voimakkaasti Lappiin.

Se ostaa Luoteis-Lapin, Kittilälehden ja Enontekiön Sanomat, joita on aiemmin kustantanut Heikki Peura. Se myös lisää omistustaan ja on jatkossa pääosakas Lapin Lehtikustannus Oy:ssä, joka julkaisee Inarilaista, Saariselän Sanomia ja Sompio-lehteä.

Suomalainen Lehtipaino on nyt 14 nimikkeen lehtiketju, jonka ilmestymisalue kattaa Kainuun lisäksi 18 Lapin 21 kunnasta.

– Uskomme edelleen paikallis- ja kaupunkilehtien kustantamiseen, Suomalaisen Lehtipainon toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila perustelee hankintoja.

– Oman kokemukseni mukaan paikalliset lehdet voivat ihan hyvin. Haluamme katsoa, mitä muuta liiketoimintaa niiden ympärille voidaan tulevaisuudessa kehittää.

”Oman kokemukseni mukaan paikalliset lehdet voivat ihan hyvin. Haluamme katsoa, mitä muuta liiketoimintaa niiden ympärille voidaan tulevaisuudessa kehittää.”

Talvi-Pietarilan mukaan liiketoiminta voisi liittyä esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen tai matkailuun.

Ostetut lehdet ovat Talvi-Pietarilan mukaan pieniä, kannattavia ja printtivetoisia. Saariselän Sanomat on Lapin turisteille kohdennettu, esimerkiksi hotelleissa ilmaiseksi jaettava matkailulehti, jonka teemanumeroita käännetään useille kielille. Muista ostetuista Enontekiön Sanomat on kaupunkilehti ja loput tilattavia lehtiä.

Suomalainen Lehtipaino Oy on tähänkin saakka painanut nyt hankkimansa lehdet. Synergiaa lehtien välille haetaan esimerkiksi järjestelmähankinnoissa.

– Lehdet pysyvät edelleen vahvasti paikallisina. Se on erittäin tärkeää, jotta ne pystyvät ylipäätään toimimaan kustannusalalla, Talvi-Pietarila sanoo.

Suomalainen Lehtipaino Oy on alun perin painotalo, joka osti vuonna 2015 Alma Medialta Kainuun Sanomat, Koti-Kajaanin, Ylä-Kainuun, Kuhmolaisen, Sotkamo-lehden ja Koti-Lapin. Lisäksi konserniin kuuluvat tilattava lehti Meän Torniolaakso ja kaupunkilehti Kemi-Torniolainen.

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast