Tilaa Uutiskirje!

Somepostaukset ja jutut samassa virrassa – kaupunkilehdet perustivat räätälöitävän mobiilisovelluksen Oulussa

Oulu-lehti ja Forum24 halusivat olla tiiviimmin yhteydessä yleisöönsä. Sovellus tuntui paremmalta vaihtoehdolta kuin verkkopalvelu, sillä saman konsernin maakuntalehden Kalevan verkon kanssa ei ole järkeä kilpailla.

Oulu247-sovellus kokoaa Ouluun liittyviä postauksia muun muassa Twitteristä, Instagramista ja Facebookista.
Ajankohtaiset

Kaleva Median oululaiset kaupunkilehdet lanseerasivat uudenlaisen mobiilisovelluksen tällä viikolla.

Oulu247-sovelluksen virrassa kulkee journalististen juttujen lisäksi sosiaalisen median päivityksiä, käyttäjien luomia sisältöjä, tapahtumatietoja, viranomaistiedotteita ja tarjouksia.

Käyttäjä saa valita itseään kiinnostavat asuinalueet, aiheet ja julkaisijat, joita voi seurata omalla välilehdellään.

Aivan niin kuin kaupunkilehdetkin sovellus on käyttäjälle ilmainen. Alkuvuoden pilottivaiheessa mainostaja saa näkyvyyttä sovelluksessa ostamalla mainontaa printtiin, mutta myöhemmin sovellusta myydään itsenäisenä tuotteena.

Kaupunkilehtien julkaisujohtaja Martti Turusen mukaan Oulu-lehti ja Forum24 halusivat olla yhteydessä lukijoihinsa tiiviimmin kuin vain kerran tai kaksi viikossa. Verkkopalveluun panostaminen ei kuitenkaan tuntunut järkevältä, sillä saman konsernin Kaleva tekee jo niin Oulussa.

– Ei ole järkeä perustaa samanlaista tuotetta huonommilla resursseilla samassa lehtiperheessä, Turunen sanoo.

Yksi peruste rakentaa Oulu247:n kaltainen palvelu oli paikkatietoon perustuvien sovellusten käytön kasvu.

Turusen mukaan palvelun lisäarvo yleisölle on, että yhdestä paikasta näkee, mitä Oulussa tapahtuu.

– Halusimme, että sisältö on monipuolista ja että muutkin voivat toimittaa sitä sen lisäksi, että sovelluksessa on Kaleva Median omaa maksutonta sisältöä.

Sovellukseen nostetaan verkkojuttuja kaikista konsernin Oulun seudulla ilmestyvistä lehdistä.

Palvelu kokoaa kenen tahansa käyttäjän Twitteriin ja Instagramiin tuottamaa, aihetunnisteella #oulu247 merkittyä sisältöä. Myös Facebookista käyttäjät voivat lähettää postauksiaan palveluun lisäämällä aihetunnisteen lisäksi @oulu247-maininnan. Toimittaja moderoi käyttäjien sisällöt ennen julkaisua.

Kaleva Media on haalinut mukaan pitkän listan paikallisia vaikuttajia, joiden päivitykset nousevat palveluun ja joilta on tähän myös lupa, esimerkiksi poliitikkoja, yrittäjiä, bloggareita, urheilijoita, tubettajia ja someaktiiveja.

Luotettujen tahojen, kuten viranomaisten, tiedotteet tulevat palveluun RSS-syötteenä.

– Joitakin sähköposteja on jo tullut, että mekin haluaisimme postaukset ja feedit palveluun. Eli tällaista myönteistä joukkoon tulemista on, Turunen sanoo.

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta