Tilaa Uutiskirje!

Pysyvä mediatuki jäämässä pois budjetista, syynä talouden tiukka tilanne

Ehdotetussa tukimallissa suurin osa rahasta olisi mennyt toimituksellisen työn tuotantotukeen. Kuva: Marjo Koivumäki
Ajankohtaiset

Pysyvään mediatukeen ei ole varattu rahaa hallituksen puoliväliriihessä.

Liikenne- ja viestintäministeriöstä kerrotaan, että on epätodennäköistä, että ehdotetut uudet tukimuodot journalistiselle medialle mahtuisivat valtion ensi vuoden budjettiin. Syyksi kerrotaan tulevien vuosien tiukka budjettitalouden tilanne, joka värittää muutakin kuin mediapolitiikkaa.

Media-alan toimijoista koostunut työryhmä ehdotti huhtikuun alussa Suomeen pysyvää mediatukijärjestelmää muiden Pohjoismaiden tapaan.

Ehdotuksessa pääosa tuesta olisi mennyt tuotantotukeen eli toimitustyön kustannusten kattamiseen ja toiminnan kehittämiseen. Lisäksi työryhmä ehdotti kehittämistukea uusille tiedotusvälineille ja vakiintuneille välineille kehittämishankkeisiin sekä pienempää tukea kansalaismedioille, kuten yhteisöradioille.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka kommentoi huhtikuussa, että tavoitteena on varata mediatukeen määrärahoja mahdollisimman pian.

Viestintäministeriöstä kerrotun mukaan tukea pohtineen työryhmän työtä ei kuitenkaan haluta heittää hukkaan vaan työn jatkovalmistelua pohditaan.

Lue lisää: Mediatukiesitykselle ymmärrystä ja kritiikkiä: ”Toivon, että ei luoda mekanismia, joka tukee vähäksi aikaa markkinoille tulevia ja niitä sekoittavia toimijoita”

Lue lisää: Uhkana uutiserämaat – Pekka Mervolan mielestä alueellinen journalismi tarvitsee pysyvää tukea

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta