Tilaa Uutiskirje!

Postilaki voimaan tänään – viisipäiväinen sanomalehtijakelu säilyy tavalla tai toisella

Ajankohtaiset

Eduskunnan kesäkuussa hyväksymä postilain uudistus tulee pääosin voimaan tänään.

Postin perusjakelu säilyy sanomalehtien varhaisjakelualueiden ulkopuolella viisipäiväisenä, minkä turvin kuluttajat voivat saada sanomalehden vähintään viitenä päivänä viikossa.

Postin on kilpailutettava yleispalvelukirjeiden jakelu näillä alueilla niin, että alihankkijat voivat aloittaa jakelun ensi heinäkuussa. Sanomalehdet ja aikakauslehdet jaetaan edelleen sopimusjakeluna, jonka tason kustantaja ja jakeluyhtiö sopivat.

Sanomalehtien varhaisjakelualueilla, joissa lehdet jaetaan vähintään joka arkiaamu, Posti sen sijaan voi harventaa perusjakelun kolmipäiväiseksi.

Viestintävirasto on määritellyt varhaisjakelualueiksi vain ne postinumeroalueet, jotka ovat kokonaan varhaisjakelun piirissä. Tätä tarkempaa aluemäärittelyä harkitaan kokeilupaikkakuntien kautta.

– Ratkaisussa toteutuu Sanomalehtien Liiton ajama kanta, että yksikään talous ei saa jäädä aluemäärittelyssä väliinputoajaksi viisipäiväisen sanomalehtijakelun ulkopuolelle, Sanomalehtien Liiton liittojohtaja Jukka Holmberg kiittelee.

Holmbergin mukaan jatkossa on olennaista, että Viestintävirasto valvoo määriteltyjen jakelupäivien noudattamista, jotta lain tarkoitus kansalaisten tasapuolisesta tiedonsaantimahdollisuudesta toteutuu.

> Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje.

> Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast