Tilaa Uutiskirje!

Pietarsaaren Sanomat karsi ilmestymistään

Ajankohtaiset

Pietarsaaren Sanomien ilmestymispäivät vähenivät vuodenvaihteessa kolmesta kerrasta kahteen kertaan viikossa.  Toimitus tekee nyt lauantaisin ilmestyvää tilattavaa paikallislehteä Pietarsaaren Sanomia ja uutena keskiviikkoisin ilmestyvää kaupunkilehteä PS Pulssia.

Tilattavan lehden levikki on noin 2 000 kappaletta. Kaupunkilehteä jaetaan neljän kunnan alueella 17 000 kappaletta. Muutoksen tavoitteena on lisätä ilmoitustuloja.

Päätoimittaja Pentti Hörin mukaan uudistukset ovat tuoneet paljon uutta opeteltavaa toimitukseen.

– Emme säästä uutisiamme tilattavaan lehteen vaan pyrimme saamaan myös kaupunkilehteen viimeisimmät tiedot asioista ja ilmiöistä, hän sanoo.

”Emme säästä uutisiamme tilattavaan lehteen vaan pyrimme saamaan myös kaupunkilehteen viimeisimmät tiedot asioista ja ilmiöistä.”

Kaupunkilehteen onkin Hörin mukaan poikkeuksellisen hyvä mahdollisuus kerätä tuoretta aineistoa, sillä keskiviikkoisin ilmestyvä lehti menee painoon vasta samana aamuna.

– Voimme vielä aamulla haistella viimeiset uutiset, ja muutaman tunnin kuluttua lehti on jo jaossa.

Pietarsaaren Sanomien toimituksessa on nyt viisi toimittajaa. Viime syksyn yt-neuvottelujen seurauksena heidän määränsä on vähentynyt yhdellä ja vähenee vielä tänä vuonna neljään.

Pietarsaaren Sanomat siirtyi viime kesänä HSS Medialta Keskipohjanmaan Kirjapainolle. Myös yhteistyötä KPK:n lehtien kesken on lisätty.

– Ei ole kauheasti mieltä lähettää samaan tilaisuuteen kahta tai useampaa toimittajaa, Höri sanoo.

Lisää aiheesta