Tilaa Uutiskirje!

Paras järjestölehti

Suomen Lehdistö voitti sarjansa ProComin lehtikilpailussa.

Ajankohtaiset

Suomen Lehdistö palkittiin parhaana järjestölehtenä ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n järjestämässä Lehtikatsauksessa, jossa arvioitiin lehden sisältö ja ulkoasu. Suomen Lehdistö osallistui kilpailuun keväällä ilmestyneellä numerolla 3/16.

Tuomariston perustelujen mukaan sanonta ”suutarin lapsella ei ole kenkiä” pätee usein lehtialan julkaisuihin, mutta onneksi ei Suomen Lehdistön tapauksessa. Sanomalehtien Liiton julkaisema lehti seuraa alaansa laajasti, sekä tekijöiden että tutkimuksen näkökulmasta. Lehdestä välittyy ennen kaikkea kunnianhimo ja ammattitaito.

− Lehti onnistuu olemaan yhtä aikaa puhutteleva ja asiantunteva, Lehtikatsauksen raati iloitsee.

Raadin mukaan lehden jutuista paistaa ammattikirjoittajien taito ja juttujen rakenteisiin on selvästi panostettu. Jutut alkavat hyvin ja kulkevat hyvin, ja ne on kirjoitettu selkeällä ja hyvällä kielellä. Jopa pienet uutiset on kirjoitettu niin, että ne eivät tunnu pakkopullalta tai tiedotteilta vaan käsin poimituilta uutisilta.

”Lehdestä välittyy ennen kaikkea kunnianhimo ja ammattitaito.”

Lehti erottautuu selkeillä vakiopalstoilla ja hyvillä konsepteilla. Erilaiset juttutyypit rytmittävät lehteä. Ulkoasun yleisvaikutelma on miellyttävä, rauhallinen, selkeä ja asiallinen. Myös typografia saa kiitosta.

Palkitun numeron suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi toimituspäällikkö Noora Autio, ja sen taittoi graafinen suunnittelija Reima Kangas.

Juttuja lehteen kirjoittivat avustajat Janne Arola, Pasi Kivioja, Olli Sulopuisto, Tuomo Tamminen ja Heikki Valkama sekä toimituspäällikkö Noora Autio. Lisäksi numerossa julkaistiin kolumneja ja vakiopalstoja. Isojen juttujen kuvat ovat ottaneet Sami Kero ja Petri Blomqvist. Lehden päätoimittajana toimi oman työnsä ohessa Sanomalehtien Liiton liittojohtaja Jukka Holmberg.

Suomen Lehdistön ulkoasukonseptin ovat suunnitelleet graafiset suunnittelijat Janne Hulkkonen ja Reima Kangas.

Lehtikatsauksessa lehtien journalistista sisältöä arvioivat toimittaja ja journalismin opettaja Sari T. Tiiro sekä Imagen päätoimittaja Heikki Valkama. Visuaalista sisältöä arvioivat graafiset suunnittelijat Katju Aro ja Penni Osipow.

Parhaat lehdet palkittiin 24.11. Helsingissä järjestetyssä Lehtipäivässä.

 

Palkittu Suomen Lehdistön numero on nyt luettavissa ilmaiseksi Lehtiluukussa.

Tilaa palkinnon kunniaksi Suomen Lehdistö tarjoushintaan.

 

Lisää aiheesta