Tilaa Uutiskirje!

Paikallislehtien journalistipalkinto tutkiville toimittajille

Sanomalehtien Liiton Suurilla lehtipäivillä Porvoossa palkittiin myös vuoden Myyntitykki ja kaupunkilehtien Vuoden päätoimittaja.

Ajankohtaiset

Joutsan Seudun toimittajat Janne Airaksinen ja Jukka Huikko saavat paikallislehdistön vuoden 2016 Journalistipalkinnon. Palkinnon myöntää Paikallislehtien päätoimittajayhdistys.

Airaksinen ja Huikko ovat raadin mukaan tehneet jo vuosia vähintään kuukausittain laajoja, tutkivan journalismin metodeja hyödyntäviä juttukokonaisuuksia. Tänä vuonna kaksikon jutuissa on käsitelty muun muassa julkisuuslakia, julkisia rekrytointeja, jätevesisääntelyä ja huumeidenkäyttöä Joutsassa.

Raati vertaa juttuja laajuudeltaan maakuntalehtien viikonloppuliitteiden sisältöihin. Palkinnon suuruus on 3000 euroa.

Päätoimittajayhdistys palkitsi myös Koillis-Savo-lehden pitkäaikaisen päätoimittajan Pirjo Monosen Minun lehteni -patsaalla. Mononen on toiminut lehdessään 40 vuotta ja ilmeisen menestyksekkäästi: palkitsijoiden mukaan liikevoittoprosentit ovat pyörineet 30:n paikkeilla.

Torstai-iltana Sanomalehtien Liiton Suurilla Lehtipäivillä Porvoossa palkittiin myös vuoden Myyntitykki, Koillis-Savo-lehden mediamyyjä Marja Mononen. Paikallislehtien myyntiorganisaatio Suomen Paikallismediat Oy jakoi tunnustuksen ensimmäistä kertaa. Se sai 18 ehdotusta palkinnon saajaksi.

Valintaa perustellaan sillä, että Mononen tekee yhdessä muun henkilöstön kanssa hyvää tulosta vaikealla markkina-alueella. Koillis-Savo ilmestyy Juankosken, Kaavin, Tuusniemen ja Riistaveden alueella.

– Erityisen arvokkaaksi valinnan tekee se, että paikallislehdellämme ei ole yhtään isoa ilmoittajan vuosisopimusta. Pienistä puroista on vuodesta toiseen pakerrettu yhdessä hyvä taloudellinen tulos, Mononen kommentoi tunnustusta tiedotteessa.

Suomen kaupunkilehtien päätoimittajat taas nimesi Vuoden päätoimittajaksi Kim Huovinlahden Satakunnan Viikosta.

Palkintoa perustellaan sillä, että Huovinlahti on osoittanut, kuinka suhteellisen pienellä joukolla saadaan paljon näkyvää aikaan paikkakunnalla. Huovinlahti on myös pääkirjoituksissaan ajankohtainen ja kantaaottava.

Palkitsijat laskevat Huovinlahden ansioksi myös sen, että Satakunnan Viikon väki pyörittää oman ja asiakaslehtien lisäksi tapahtumia ja lehden markkinointia Porin kävelykadulla Käviksellä. Tapahtumat ”tarjoavat alueen asukkaille näkemistä ja kuultavaa sekä poikivat uutisia paikkakunnan kaupunkilehteen”.

Lisää aiheesta