Tilaa Uutiskirje!

Päätoimittaja ostaa Korpilahti-lehden

Paikallislehteen omat rahansa kiinni laittanut päätoimittaja Maarit Nurminen uskoo, että vastaavia ratkaisuja nähdään jatkossakin. Kuva: Pekka Suomäki.
Ajankohtaiset

Korpilahti-lehden päätoimittaja Maarit Nurminen ostaa talousvaikeuksien kanssa kamppailleen lehden liiketoiminnan. Omistajanvaihdos tapahtuu lokakuussa. Aiemman omistajan Korpilahden Paikallislehti Oy:n suurimmat osakkeenomistajat ovat olleet Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistys ja Jyväskylän kaupunki.

­­- Päivittäistavarakauppojen ilmoittelun loppuminen seitsemän vuotta sitten oli kova isku paikallislehden taloudelle. Taloutta on yritetty reivata kuntoon monenlaisilla toimenpiteillä vuosien varrella, mutta pysyvää ratkaisua ei ole aikaisemmin löydetty. Kun päätoimittaja ilmoitti olevansa halukas ostamaan liiketoiminnan itselleen, suurimmat omistajatahot katsoivat sen olevan ratkaisu, joka varmistaa lehden ilmestymisen myös tulevaisuudessa, Korpilahti-lehden hallituksen puheenjohtaja Satu Pakkalén sanoo.

”Vaikka paikallislehden toiminta onkin tullut osakeyhtiömuotoisena tiensä päähän, yrittäjävetoisena ja oman perheeni tuella on mahdollista saada kuluja alemmas.”

Päätoimittaja Maarit Nurminen on työskennellyt Korpilahti-lehdessä vuodesta 2001 lähtien. Päätoimittajan tehtäviä hän on hoitanut vuodesta 2004.

– Vaikka paikallislehden toiminta onkin tullut osakeyhtiömuotoisena tiensä päähän, yrittäjävetoisena ja oman perheeni tuella on mahdollista saada kuluja alemmas. Korpilahti on nykyään osa Jyväskylää, ja olen saanut paikkakuntalaisilta vahvan viestin, että täällä tarvitaan oma lehti jatkossakin, Nurminen pohtii.

Nurmiselle päätös yrittäjäksi ryhtymisestä ei ollut lopulta vaikea, eikä lehden ostossa puhuta hänen mukaansa ”älyttömistä summista”.

– Olen hoitanut jo tähänkin asti monia taloushallinnon tehtäviä, joten tämä ei ollut hyppy tuntemattomaan. Minusta kaikissa paikallislehtien päätoimittajissa asuu yrittäjä: en usko, että minun tapaukseni jää viimeiseksi.

Nurminen tekee lehteä pääosin yksin kotinsa yhteydessä olevissa tiloissa. Apunaan hänellä ovat omat täysi-ikää lähestyvät lapset ja free-toimittajat.

Korpilahti-lehti täyttää tänä syksynä 45 vuotta. Omistajavaihdos ja juhlalehti pitävät Nurmisen aluksi kiireisenä, mutta ensi vuonna on hänen mukaansa edessä printtilehden ja verkon kehittämishankkeita.

Lisää aiheesta