Tilaa Uutiskirje!

Oma leirilehti on ylpeyden aihe

Ajankohtaiset

Joutsan yhtenäiskoulun eka- ja tokaluokkalaiset pääsivät toukokuussa järjestetyn leiripäivänsä aikana harjoittelemaan toimittajan työtä.

Joutsan Seudun toimittaja Jukka Huikko lähetti oppilaat tekemään ryhmissä pieniä juttuja leiripäivän ohjelmasta. Yhdessä ryhmässä oli 3–4 lasta, joista osa kirjoitti ja osa valokuvasi. Jotta pienet koululaiset pääsivät tekstin synnyttämisessä eteenpäin, Huikko esitti kysymyksiä ja neuvoi.

Erityisen innoissaan lapset seurasivat, miten toimittaja sijoitti heidän ottamansa valokuvat ja kirjoittamansa tekstit valmiiseen taittopohjaan. Leirilehti valmistui juuri sopivasti jaettavaksi päivän päätöstilaisuuteen saapuneille vanhemmille.

”Vähän vierastan sellaista, että mennään kouluihin kertomaan, miten toimittajan työtä tehdään. Tässä oppilaat pääsivät itse kokeilemaan.”

– Lapset tuntuivat tykkäävän hirveästi. Minä vähän vierastan sellaista, että mennään kouluihin kertomaan, miten toimittajan työtä tehdään. Tässä oppilaat pääsivät itse kokeilemaan, Huikko sanoo.

Huikko uskoo, että Joutsan Seutu osallistuu vastaaviin tempauksiin jatkossakin. Toimittajan työaikaa tapahtumaan kului puoli päivää.

– Tempo lehden teossa oli niin vauhdikas, että kukaan ei ehtinyt kyllästyä. Vastaavaa olisi kiinnostavaa kokeilla myös vähän isompien koululaisten kanssa.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Joutsan Seutu osallistui tällaiseen kouluyhteistyöhön, vaikka muuten paikallislehti vieraileekin aktiivisesti koulujen tapahtumissa.

 

 

Lisää aiheesta

Uusin lehti

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast