Tilaa Uutiskirje!

”Olen aika luottavainen, että mahdollisuus rekrytoida ei ole hetken huumaa” – Kysyimme, miksi mediatalot hakevat uutta väkeä juuri nyt  

Kalevan Sanna Keskinen, Ilta-Sanomien Johanna Lahti ja Hufvudstadsbladetin Erja Yläjärvi. Kuvankäsittely: Janne Hulkkonen
Ajankohtaiset

Sanna Keskinen
Kalevan päätoimittaja

”Se on monen tekijän summa, mutta nyt tarvitaan uutta osaamista toimitukseen, koska digikehitys on ollut rivakkaa ja digiyleisöjen osuus ja määrä ovat kasvaneet kovaa vauhtia. Meillä on nyt auki neljä paikkaa, jotka ovat kaikki ihan uusia. Kokonaishakijamäärä menee toiselle sadalle. Olen aika luottavainen, että mahdollisuus rekrytoida ei ole hetken huumaa vaan pysyvämpi käänne. Meillä Kalevassa tulee joka tapauksessa myös eläköitymisiä lähivuosina. Uusia ihmisiä ei tuosta vain tempaista heidän tilalleen vaan pitää varautua.”

Johanna Lahti
Ilta-Sanomien päätoimittaja

”Olemme kevään ja kesän aikana täyttäneet useammankin tehtävän, ja nyt on kymmenkunta paikkaa auki. Osa on ihan uusia tehtäviä ja osa korvausrekrytointeja. Pääsyy rekrytointeihin on se, että meillä menee erittäin hyvin sekä yleisö- että talouslukujen perusteella. Olemme vahvistamassa muun muassa videotuotantoa sekä politiikan, viihteen ja uutisdeskin osaamista ja yksinkertaisesti tarvitsemme uusia tekijöitä. Digitaalisen journalismin ammattilaisia tarvitsemme jatkossakin, ja huippuosaajista käydään kovaa kisaa.”

Erja Yläjärvi
Hufvudstadsbladetin päätoimittaja

”Valmistaudumme ensi vuoden tavoitteisiin rekrytoimalla neljä toimittajaa lisää 55 hengen toimitukseemme. Sillä on iso vaikutus. Järjestämme toimituksen töitä niin, että saamme aikaiseksi ennen kaikkea paremman digitaalisen tuotteen. Meidän talossamme kriittinen kasvu on vielä edessä, ja tämä on etupainotteinen investointi. Minä päätoimittajana olen takuunaisena sille, että kasvua myös syntyy. Alalla keskimäärin tilanne on ehkä aiempaa ennustettavampi. Vaikka kasvua on vaikea löytää, ei näköpiirissä ole mitään äkillistä romahdusta, mitä vielä muutama vuosi sitten pelättiin.”

> Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

 

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast