Tilaa Uutiskirje!

Nykypäivä julkaisi maksullisen verkkopalvelun

Ajankohtaiset

Kokoomuksen äänenkannattaja Nykypäivä julkaisi ennen joulua kokonaan maksullisen verkkopalvelun. Sivustolla julkaistaan pääasiassa printin juttuja mutta reaaliajassa heti niiden valmistuttua.

Päätoimittaja Alberto Claramuntin mukaan vaihtoehtona oli tablettisovellus mutta selainpohjainen, alustariippumaton palvelu osoittautui paremmaksi. Responsiivinen sivusto mukautuu mobiiliin ja tablettien näytöille.

– Paljonhan kohkattiin siitä, että Ipad-sovellus pitäisi olla. Mutta kun tutkimme tätä markkinaa, huomasimme, että älypuhelinten käyttö kasvaa eniten, Claramunt perustelee selainpohjaisuutta.

– Oli selkeää, ettei tarvinnut lähteä tekemään sovellusta kaikille laitteille.

Paljonhan kohkattiin siitä, että Ipad-sovellus pitäisi olla. Mutta kun tutkimme tätä markkinaa, huomasimme, että älypuhelinten käyttö kasvaa eniten.

Nykypäivä-brändillä ei ole aiemmin ollut verkkopalvelua. Sen sijaan Nykypäivän toimitus on pyörittänyt vuodesta 1996 Verkkouutisia, joka päivittyy tiheämmin ja julkaisee Nykypäivää uutismaisempaa materiaalia.

– Kun päätelaitteet paranevat, myös pidempää aineistoa on tarjottava digitaalisesti, Claramunt perustelee.

Aikauslehtimäiseen digi-Nykypäivään ilmestyy ”useammin kuin kerran viikossa” uutta sisältöä, esimerkiksi henkilöhaastatteluja ja reportaaseja.

Myös printtitilaajat saavat maksaa digipalvelusta kymmenen euroa ekstraa.

Claramunt kertoo, ettei Verkkouutisiin ole tulossa maksumuuria. Toisaalta perjantaisin ilmestyvään printtiin ei ole aikomusta kajota.

– Emme ole koskaan pohtineet vakavasti, että voisimme harventaa printti-Nykypäivän ilmestymistä. Emme voi heikentää palvelua.

Lisää aiheesta