Tilaa Uutiskirje!

Nykypäivä ilmestyi aikakauslehtenä

Ajankohtaiset

Kokoomuksen äänenkannattaja Nykypäivä ilmestyi tänään ensimmäistä kertaa aikakauslehtenä. Tästä eteenpäin lehti julkaistaan kerran kuussa aiemman kerran viikossa sijaan.

Nykypäivän ja Verkkouutisten päätoimittajan Alberto Claramuntin mukaan päätöksen taustalla on kahden tuotteen yhteispelin kehittäminen. Nykypäivälle haluttiin rakentaa aiempaa selkeämpi rooli syventävän aineiston tarjoajana ja Verkkouutisia pyritään edelleen kasvattamaan laajan yleisön keräävänä uutispalveluna.

– Halusimme luoda Nykypäivästä kokonaan uuden tuotteen. Mietimme tarkasti uudenlaisia juttutyyppejä ja pyrimme siihen, että lehden parissa vietettäisiin enemmän aikaa kuin edeltäjänsä parissa.

”Pyrimme siihen, että lehden parissa vietettäisiin enemmän aikaa kuin edeltäjänsä parissa.”

Vielä kesällä Nykypäivässä harkittiin ilmestymistä kerran kahdessa viikossa, mutta nyt tehty ratkaisu tuntui selkeämmältä.

– Kerran kuussa on oikeasti aikakauslehti, kaksi kertaa kuussa taas vähän välimuoto. Pohdimme, olisimmeko kyenneet muuttumaan siinä kunnolla? Toinen syy on jakelukustannusten suuruus, Claramunt sanoo.

Päätoimittaja kertoo, että uudistuksen suunnittelu oli alkanut jo ennen puoluetuen leikkausta, mutta toki ”rahallakin on merkitystä”.

Nykypäivää ja Verkkouutisia kustantaa kokoomuksen omistama Kansalliskustannus.

 

Lisää aiheesta