Tilaa Uutiskirje!

Nuorten media RARE voitti Uutisraivaajan

Ajankohtaiset

Helsingin Sanomain Säätiön järjestämän Uutisraivaaja-innovaatiokilpailun voittajaksi on valittu RARE. RARE on uusi nuorten nuorille tekemä media, joka tuottaa journalismia nuoria kiinnostavassa muodossa, esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa ja tapahtumissa.

– RARE on rakentamassa poikkeuksellisella tavalla sukupolvikokemusta median keinoin. RARE heijastaa nuorten muuttuvaa maailmankuvaa ja valitsee journalistisen lähestymistavan asiayhteyden ja kohderyhmän mukaan. Tämä muistuttaa tapaa, jolla Helsingin Sanomien edeltäjä Päivälehti syntyi 130 vuotta sitten – tietyssä asiayhteydessä tiettyjä kohderyhmiä varten, sanoo tuomariston puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä tiedotteessa.

RARE saa hankkeen jatkokehittämiseen 250 000 euroa. Tiimiin kuuluvat Vilma Rimpelä, Orna Ben Lulu, Hilma Toivonen, Matias Rogers, Jan Huhtanen, Atro Lamppu, Miikka Rekola, Joona Muistola ja Saara Tuominen.

Kilpailun neljä muuta finalistia olivat Comcom, Kansalaiskide, Moniäänisyysmittari ja Voconaut.

Uutisraivaaja-kilpailu järjestettiin nyt viidettä kertaa. Kilpailun tavoitteena on tukea ideoita, jotka kehittävät journalismia tai laajemmin tiedonvälitystä.

Tänä vuonna kilpailuun tuli kaikkiaan 55 hakemusta.

Uutisraivaajan ovat aiemmin voittaneet Scoopinion, Long Play, Kuka, Lucify, Frameright ja Tripsteri.

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta