Tilaa Uutiskirje!

Nimitys: Uutisvuoksen uusi päätoimittaja Mari Markkanen levittää ”kaikesta selvitään” -asennetta eikä pidä ylilaadun nysväämisestä 

Mari Markkanen aloitti Uutisvuoksen päätoimittajana ja Etelä-Saimaan Imatran toimituksen päällikkönä tammikuun alussa. Viimeksi hän työskenteli Kodin Kuvalehden toimituspäällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt Me Naisissa toimituspäällikkönä sekä Ilta-Sanomissa Lontoon-kirjeenvaihtajana, viihdetoimituksen uutispäällikkönä ja kotimaan toimituksen uutispäällikkönä.

Mari Markkasta kiinnostaa, miten pieni Imatra pärjää isojen haasteiden kanssa. Sote tulee, väki vähenee ja vanhenee. Luksusvene vuotaa. ”Tilanne on journalistisestikin kiinnostava.” Kuva: Kodin Kuvalehti
Ajankohtaiset

Määrittele Uutisvuoksen brändi.

Ajattelen, että tehtävämme on olla mukana tekemässä paikkakuntalaisten elämästä parempaa. Imatralaiset ansaitsevat oman median, joka palvelee paneutuen juuri heidän tarpeitaan.

Mikä saa siirtymään Imatralle Uutisvuokseen juuri nyt?

Olen ihminen, jota muutos innostaa enemmän kuin mukavuus. Kiinnostaa nähdä, mitä voimme saada aikaan, kun lähdemme kehittämään unelmien paikallislehteä.
Muuttooni liittyy myös henkilökohtaisia syitä. Isäni kuoli kolme vuotta sitten, ja äitini asuu yksin lapsuudenkodissani, joka on aivan liian iso ja isotöinen 83-vuotiaalle. Korona-aikana olen ollut paljon etätöissä Imatralla, joten tiedän, että viihdyn – etenkin, jos talvella on lunta ja pääsee hiihtämään.

Asteikolla 1–10 kuinka perfektionistinen olet?

Nykyään ehkä nelosen luokkaa. Siedän hyvin epätäydellisyyttä enkä pidä ylilaadun nysväämistä järkevänä. Mutta kovia tavoitteita pitää olla ja niihin pitää pyrkiä kiitettävällä kunnianhimolla. Kannatan kokeilukulttuuria, jossa saa epäonnistuakin.

Mitä olet oppinut esimiestyöstä?

Olen tehnyt kaikki mahdolliset virheet, joten luulen oppineeni paljon. Esimerkiksi sen, että useammin kannattaa kuunnella kuin hölöttää itse. Ympärillä on itseäni fiksumpia ihmisiä, joilta voi oppia koko ajan. Kun vaihtaa työpaikkaa, olo on hetken kuin vainajalla, josta kaikki puhuvat kovin kauniisti. Kuulin juuri, että minulla on ”kaikesta selvitään -asenne, joka tarttuu muihinkin”.

Miten tunnistaa hyvän henkilöjutun kohteen?

Jokaisesta ihmisestä saa kiinnostavan jutun. Se kyllä vaatii uskallusta mennä lähelle, luottamusta, avoimuutta ja rehellisyyttä. Ihminen roolinsa takana on kiinnostava.

Millä kärjellä lähtisit tekemään itsestäsi vetävän henkilöjutun?

Ehkäpä jotain saisi siitä, että olen 45-vuotiaana muuttamassa takaisin lapsuudenkotiini äitini luokse synnyinkaupunkiini, josta muuttovirta käy kovasti vastakkaiseen suuntaan. Peräkammarintyttö siis!

Mitä muuta ajattelit tuoda Uutisvuokseen aikakauslehtimaailmasta?

Aikakauslehdissä olen oppinut, kuinka tehdään kohderyhmää sitouttavaa sisältöä. Ennen aikkareita olin kymmenen vuotta Ilta-Sanomissa, jossa myös opin paljon näkökulmittamista ja ilmiöittämistä. Uskon, että pystyn hyödyntämään kokemustani paikallisjournalismin kehittämisessä entistä lukijalähtöisemmäksi.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast