Tilaa Uutiskirje!

Nimitys: Kansan Uutisten Jussi Virkkusen mielestä puoluelehdellä ei ole paikkaa, jos se vain toistaa sitä, mitä muuallakin on

Jussi Virkkunen aloitti maaliskuussa Kansan Uutisten päätoimittaja-toimitusjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt Kansan Uutisten toimittajana sekä toimittajana muun muassa STT:llä, Ylellä ja MTV:llä.

Jussi Virkkusen mielestä puoluelehdessä työskentelemisen hyviin puoliin kuuluu, että saa tavata itseään fiksumpia ihmisiä. Kuva: Jussi Joentausta
Ajankohtaiset

Jussi Virkkunen aloitti maaliskuussa Kansan Uutisten päätoimittaja-toimitusjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt Kansan Uutisten toimittajana sekä toimittajana muun muassa STT:llä, Ylellä ja MTV:llä.

Miten aiot uudistaa Kansan Uu­tisia? 

Mitään uudistusohjelmaa ei ole valmiina. Selvää on, että pitää juosta karmeaa kyytiä pysyäkseen paikoillaan. Pitää koko ajan miettiä uusia tekemisen muotoja.

Edeltäjäni Sirpa Puhakan aikana aloimme puhua ilmastokriisistä ilmastonmuutoksen sijaan. Luontokato ja ilmastokriisi ovat planeettaa uhkaavia asioita, joista pitää kirjoittaa näkyvämmin. Mikään jättimäinen linjaus tämä ei ole, mutta keskitymme siihen entistä enemmän.

Mitä virkaa puoluelehdillä ylipäätään on nykypäivänä? 

Kyllä puoluelehdillä on virkaa, mutta niiden pitää löytää paikkansa uudelleen. Koen, että meidän pitää olla vasemmistolainen lehti, joka tuo julkiseen keskusteluun sellaisen äänen, jota muut eivät tuo. Jos vain toistamme sitä, mitä muuallakin on, paikkaa ei ole.

Mikä on urasi mieleenpainuvin työtehtävä? 

Ensimmäinen on se, kun olin nuorena toimittajana yhden kollegan kanssa yövuorossa STT:llä, kun Porvoon tuomiokirkko sytytettiin palamaan. Silloin tajusin, millaista on tehdä todella kiireessä journalismia, josta koko Suomi puhuu. Se oli ensimmäinen kerta, kun työskentelin todella kovan paineen alla. Selvisimme kunnialla.

Toisena on hassu päivä Maikkarilla. Töissä oli aika pieni miehitys, kun Nokia ilmoitti matkapuhelinliiketoimintansa myynnistä. Paukutimme koko päivän uutisia, ja siinä sivussa Hesari ilmoitti nimittäneensä uuden päätoimittajan. Uutisoimme asian nopeammin kuin Helsingin Sanomat itse.

Kolmantena on mieleenpainuva juttu Kansan Uutisista. Syvennyin kestävyysvajeeseen, jonka väitettiin kovasti riivaavan Suomea. Tutustuin aiheeseen, haastattelin tutkijoita ja siinä oikeastaan paljastui, että väitteet kestävyysvajeesta perustuvat olettamuksiin. Lehden roolinakin on haastaa niin sanottuja totuuksia, jotka ovat levinneet laajalle.

Olet HJK:n kannattaja. Miten tulet toimeen Kansan Uutisten jalkapalloavustajan, ex-Jokeri-kannattaja Paavo Arhinmäen kanssa? 

Itse asiassa oikein hyvin, olen juuri tänään haastatellutkin häntä. Mutta sanotaanko niin, että Paavolla on epämääräinen maku jalkapallossa. Niin kauan kuin siitä ei puhuta, tulemme oikeinkin hyvin toimeen.

Asteikolla 1–10, kuinka paljon ärsyttää, että kaikissa sinua käsittelevissä jutuissa mainitaan myös isäsi, Helsingin Sanomien entinen vastaava päätoimittaja Janne Virk­kunen? 

Sanotaan 4. Jokainen voi itse päätellä, viittaako se kouluarvosanaan vai mihin.

Mitä haluaisit sanoa ensimmäiseen alan työpaikkaan tulleelle nuoremmalle itsellesi?

Älä kuvittele tietäväsi niin paljon.

Tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Tilaa Suomen Lehdistö.

Lisää aiheesta

Lehtiarkisto

Tilaa uutiskirje

Varmista, että pysyt kärryillä, ja tilaa Suomen Lehdistön uutiskirje. Viikoittaisessa kirjeessä kerromme media-alan uusista kokeiluista, hyvistä käytännöistä, ilmiöistä ja sen, missä nyt mennään.

Podcast